A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a keményítő egy részét.
A rizs öblítése segít abban, hogy a főzés után ne legyen túl ragadós.
A sáfrányt áztasd egy kis forró vízbe, hogy kioldódjanak az ízek és a szín, majd tedd félre.
A sáfrányt mindig langyos vízben áztasd, hogy a színe és íze maximálisan kioldódjon.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagymát és fokhagymát lassan pirítsd, hogy édes, karamellizált ízt kapjanak.
Add hozzá a rizst a serpenyőhöz, és keverd jól össze a hagymás-fokhagymás olajjal.
Pár percig pörkold a rizst az olajban, hogy még jobban kihozd az ízét.
Öntsd rá a sáfrányos vizet és a vizet, majd sózd és borsozd. Keverd el, és fedd le a lábast. Főzd a rizst közepes lángon 15-20 percig, amíg megpuhul.
Ne keverd túl gyakran a rizst, hogy megőrizzék a szemek épségét.
Amikor a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5-10 percig. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissessége és aromája kiemeli a sáfrány ízét, ezért mindig tálalás előtt adj hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.