Balaleet sáfránnyal, gazdag ízekkel tálalva, friss korianderrel.

Balaleet sáfránnyal

A Balaleet sáfránnyal egy hagyományos közel-keleti étel, amely a sáfrány gazdag ízét és színét ötvözi a rizs frissességével. Eredetileg a rizst és sáfrányt használták ünnepi ételekhez, mivel a sáfrány egy értékes és ritka fűszer volt. Ez a modern változat a koriander frissességét adja hozzá, és egy friss, ínycsiklandó ételt alkot. A Balaleet sáfránnyal egy ideális étkezés mindenkinek, aki szeretne egy ínycsiklandó, de tápláló ételt készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kiváló minőségű rizs
15 g Friss koriander
0.5 g Sáfrány
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a keményítő egy részét.

    A rizs öblítése segít abban, hogy a főzés után ne legyen túl ragadós.

    2

    A sáfrányt áztasd egy kis forró vízbe, hogy kioldódjanak az ízek és a szín, majd tedd félre.

    A sáfrányt mindig langyos vízben áztasd, hogy a színe és íze maximálisan kioldódjon.

    3

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymát és fokhagymát lassan pirítsd, hogy édes, karamellizált ízt kapjanak.

    4

    Add hozzá a rizst a serpenyőhöz, és keverd jól össze a hagymás-fokhagymás olajjal.

    Pár percig pörkold a rizst az olajban, hogy még jobban kihozd az ízét.

    5

    Öntsd rá a sáfrányos vizet és a vizet, majd sózd és borsozd. Keverd el, és fedd le a lábast. Főzd a rizst közepes lángon 15-20 percig, amíg megpuhul.

    Ne keverd túl gyakran a rizst, hogy megőrizzék a szemek épségét.

    6

    Amikor a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5-10 percig. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissessége és aromája kiemeli a sáfrány ízét, ezért mindig tálalás előtt adj hozzá.