Balut tojás korianderrel, lime levével tálalva

Balut korianderrel

A balut egy hagyományos filipino étel, amely főtt tojásból készül, melyben egy csirke embriója van. A balut tojásokat különféle fűszerekkel tálalják, és sokféle variációban készíthetők. A koriander és a lime hozzáadása friss ízt ad az ételnek, amely kiemeli a tojás gazdag ízét. Az étel alapvetően utcai ételként ismert, de elegáns étkezés részeként is tálalható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Balut tojás
1 csipet
1 ek. Friss koriander
0.5 tk. Chili por
1 ek. Lime lé
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A balut tojásokat főzd meg 20-25 percig, amíg a héjuk kemény és a belseje megfő.

    A balut tojásokat a főzés előtt egy kis ecettel is leöblítheted, hogy könnyebben meg lehessen hámozni.

    2

    Miután megfőttek, hagyd hűlni őket, majd hámozd meg őket a héjukról.

    A hámozás során ügyelj arra, hogy a tojás törékeny lehet, így óvatosan hámozd meg.

    3

    Tedd a hámozott tojásokat egy tálba, majd szórd meg sóval, chili porral és friss borssal.

    A chili por ízét és erősségét ízlés szerint szabályozhatod.

    4

    Nyomd rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissessége kiemeli a balut tojás fűszeres ízét.

    5

    Tálald az elkészített balut tojásokat, friss korianderrel díszítve.

    Friss lime szeletekkel is tálalhatod, hogy még frissebb ízt adj az ételnek.