Balut szezámmaggal, rizs és pirított hagyma díszítéssel

Balut szezámmaggal

A balut egy tradicionális étel, amely különösen Ázsiában népszerű, és a tojásokat különböző módon készítik el. Az étel gazdag ízű és tápláló, a tojás lágy textúrája és a szezámmag friss ropogóssága tökéletesen kiegészítik egymást. Az étel egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns és különleges, remek választás egy ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Balut tojás
100 g Főtt rizs
2 ek. Szezámmag
2 ek. Kókuszolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Soja szósz
1 ág Cilantro (friss koriander)
1 szál Tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A balut tojásokat alaposan mosd meg. Ha szükséges, óvatosan távolítsd el a héját, hogy csak a tojás belső része maradjon.

    A balut tojások héja könnyen eltávolítható, ha a tojást enyhén megpukasztod, majd vízben áztatod egy rövid ideig.

    2

    A főtt rizst tedd egy tálba, majd keverd össze egy kevés szójaszósszal és reszelt fokhagymával.

    A rizs egyenletes ízesítése érdekében először a folyékony hozzávalókat keverd el, majd add hozzá a rizst.

    3

    A hagymát apróra vágd fel, és egy serpenyőben a kókuszolajon pirítsd meg aranybarnára.

    A hagymát pirítsd közepes lángon, hogy karamellizálódjon és édes ízű legyen.

    4

    A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    A szezámmagot folyamatosan keverd, hogy ne égjen meg, és egyenletesen piruljon.

    5

    A kész rizst tedd a tányérra, a tetejére helyezd a pirított hagymát, a balut tojásokat, és szórd meg a pirított szezámmaggal.

    A balut tojásokat a rizs tetejére helyezve esztétikusabb lesz a tálalás.

    6

    Tálald friss korianderrel és tavaszi hagymával díszítve, és élvezd a gazdag, ízes ételt.

    A koriander és a tavaszi hagyma frissessége és fűszeressége kiválóan illik a gazdag tojásos rizshez.