A bammyt alaposan tisztítsuk meg és szeleteljük fel kisebb darabokra.
A bammy friss és puha állagú, így könnyen szeletelhető.
A fokhagymát hámozzuk meg, majd aprítsuk fel. A chili szárát távolítsuk el és vágjuk apróra.
Ha nem szeretjük túl csípősen, a chilit kevesebbre is csökkenthetjük, vagy eltávolíthatjuk a magokat.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Pirítsuk meg őket 1-2 percig.
Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Most adjuk hozzá a szeletelt bammyt, a köményt, a sót és a borsot. Keverjük össze, és pároljuk a keveréket 5-7 percig, amíg a bammy megpuhul.
A bammy pörkölése közben érdemes figyelni, hogy ne égjen meg, így időnként keverjük meg.
A végén adjunk hozzá friss koriandert, és locsoljuk meg tejföllel.
A friss koriander igazi frissességet ad az ételnek, a tejföl pedig krémessé és gazdaggá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.