Bammy fűszeres változatban, tejföllel és korianderrel tálalva

Bammy fűszeres változatban

A bammy egy tradicionális étel, amely a Karib-térségben népszerű. A fűszeres változata különleges ízkombinációval rendelkezik, amely fokhagyma, chili és koriander hozzáadásával válik igazán ínycsiklandóvá. A tejföl krémessé teszi, míg a friss koriander egy üde frissességet ad a kész ételnek. Ez a változat könnyen elkészíthető, és igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bammy
100 g Tejföl
2 db Fokhagyma
1 db Chili
0.5 tk. Kömény
2 ág Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bammyt alaposan tisztítsuk meg és szeleteljük fel kisebb darabokra.

    A bammy friss és puha állagú, így könnyen szeletelhető.

    2

    A fokhagymát hámozzuk meg, majd aprítsuk fel. A chili szárát távolítsuk el és vágjuk apróra.

    Ha nem szeretjük túl csípősen, a chilit kevesebbre is csökkenthetjük, vagy eltávolíthatjuk a magokat.

    3

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát és chilit. Pirítsuk meg őket 1-2 percig.

    Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    Most adjuk hozzá a szeletelt bammyt, a köményt, a sót és a borsot. Keverjük össze, és pároljuk a keveréket 5-7 percig, amíg a bammy megpuhul.

    A bammy pörkölése közben érdemes figyelni, hogy ne égjen meg, így időnként keverjük meg.

    5

    A végén adjunk hozzá friss koriandert, és locsoljuk meg tejföllel.

    A friss koriander igazi frissességet ad az ételnek, a tejföl pedig krémessé és gazdaggá teszi.