Banánkenyér fahéjjal, puha és fűszeres, szeletelve tálalva

Banánkenyér fahéjjal

A banánkenyér az egyik legnépszerűbb sütemény, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. A banán édes, fűszeres ízét a fahéj fokozza, így egy különleges édességet kapunk. Eredetileg a túl érett banánokat próbálták felhasználni a háztartásokban, hogy ne pazarolják el őket, de mára a banánkenyér egy igazi klasszikus süteménnyé vált. Az egyszerű és gyors recept ideális bármelyik napra, hogy egy finom, tápláló reggelit vagy uzsonnát varázsolj az asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
3 db Érett banán
250 g Liszt
200 g Cukor
1 tk. Sütőpor
1 tk. Szódabikarbóna
0.5 tk.
1 tk. Fahéj
2 db Tojás
100 ml Olaj
1 ek. Vanília kivonat
50 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat villával pépesítsd, hogy sima masszát kapj. A pépesített banánt tedd egy nagy tálba.

    Minél érettebbek a banánok, annál édesebb és ízletesebb lesz a kenyér.

    2

    Egy külön tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és fahéjat.

    A fahéj íze felerősíti a banán természetes édességét, így bátran használj egy kicsit többet is belőle.

    3

    A banános masszához add hozzá a tojásokat, olajat, vaníliát és a tejet. Keverd jól össze, hogy sima tésztát kapj.

    A tojásokat először felverheted, hogy könnyebben beolvadjanak a masszába.

    4

    Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a banánkenyér túl kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók teljesen el nem keverednek.

    5

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett kenyérformába, és simítsd el a tetejét.

    Ha szeretnéd, a tészta tetejére fahéjas cukrot szórhatsz, hogy extra ropogós és ínycsiklandó legyen a kenyér teteje.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig, amíg a teteje aranybarna és a tészta belseje teljesen átsül.

    A sütési idő függ a sütőd típusától. Ha szükséges, a sütő közepére helyezett tűt tedd bele, hogy megbizonyosodj róla, hogy a tészta átsült.

    7

    Vedd ki a kenyérformából, és hagyd kihűlni, mielőtt szeletelnéd.

    A banánkenyér akkor lesz igazán finom, ha teljesen kihűl, és pihentetjük egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.