Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a sütőport.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.
Egy másik edényben törd össze a banánokat villával, majd add hozzá a tojásokat, a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.
A túlérett banán a legjobb ehhez a recepthez, mert édesebb és könnyebben pépesíthető.
Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd óvatosan forgasd bele az apróra tört étcsokoládét.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak, különben a fánkok kemények lehetnek.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.
Használj hőmérőt az olaj hőmérsékletének ellenőrzéséhez. Ha az olaj túl forró, a fánkok kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. Ha túl hideg, megszívják magukat olajjal.
Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.
Egyszerre ne tegyél túl sok fánkot az olajba, mert lehűtik az olajat, és a fánkok nem sülnek át egyenletesen. A megforgatáshoz használj szűrőkanalat vagy fakanalat.
Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.
Szitálj porcukrot a fánkok tetejére, és díszítsd friss banánszeletekkel és csokoládéreszelékkel.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd a fánkokra, különben felszívja a nedvességet és eltűnik.
Tálald frissen, hogy a banán és a csokoládé tökéletes harmóniában érvényesüljön.
A friss fánkok a legfinomabbak, de légmentesen záródó edényben tárolva másnap is élvezhetők.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.