Banános csokis fánk tálalva

Banános csokis fánk

A banános csokis fánk az egyik legkedveltebb édesség, amely ötvözi az érett banán természetes édességét az étcsokoládé gazdag ízével. A puha tészta belsejében az apróra vágott csokoládé darabok kellemes textúrát adnak, míg a porcukros bevonat tökéletes befejezést biztosít. Ez a fánk ideális választás reggelire, uzsonnára vagy egy különleges alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
2 db Érett banán
80 g Cukor
5 g
10 g Sütőpor
30 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé
200 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
5 ml Vaníliakivonat
50 g Porcukor
500 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a sütőport.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Egy másik edényben törd össze a banánokat villával, majd add hozzá a tojásokat, a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.

    A túlérett banán a legjobb ehhez a recepthez, mert édesebb és könnyebben pépesíthető.

    3

    Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd óvatosan forgasd bele az apróra tört étcsokoládét.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak, különben a fánkok kemények lehetnek.

    4

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.

    Használj hőmérőt az olaj hőmérsékletének ellenőrzéséhez. Ha az olaj túl forró, a fánkok kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. Ha túl hideg, megszívják magukat olajjal.

    5

    Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.

    Egyszerre ne tegyél túl sok fánkot az olajba, mert lehűtik az olajat, és a fánkok nem sülnek át egyenletesen. A megforgatáshoz használj szűrőkanalat vagy fakanalat.

    6

    Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.

    7

    Szitálj porcukrot a fánkok tetejére, és díszítsd friss banánszeletekkel és csokoládéreszelékkel.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd a fánkokra, különben felszívja a nedvességet és eltűnik.

    8

    Tálald frissen, hogy a banán és a csokoládé tökéletes harmóniában érvényesüljön.

    A friss fánkok a legfinomabbak, de légmentesen záródó edényben tárolva másnap is élvezhetők.