Banános-diós krémtorta friss banánkarikákkal és dióval díszítve

Banános-diós krémtorta

A Banános-diós krémtorta egy különleges desszert, amely a friss banán édes ízét ötvözi a dió ropogós textúrájával. Ez a torta tökéletes választás családi összejövetelekre vagy egy különleges alkalom megünneplésére. Az egyszerűen elkészíthető, mégis lenyűgözően finom torta garantáltan mindenkit elvarázsol, aki megkóstolja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
3 db Tojás
100 g Vaj
2 db Banán
150 g Dió
1 tk. Sütőpor
250 ml Tejszín
50 g Porcukor
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megkönnyíti a torta kivételét a formából.

    2

    A lisztet keverd össze a sütőporral és egy csipet sóval. A diót aprítsd durvára.

    A sütőport szitáld át a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon. A dió lehet darált is, de a durvára aprított dió jobban érezhető a tortában.

    3

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral. Add hozzá a tojásokat, és habosítsd fel.

    A vajat ne forrald, csak olvaszd meg. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket.

    4

    A banánokat törd össze villával, és keverd bele a tojásos keverékbe. Add hozzá a vaníliakivonatot.

    A banánokat alaposan törd össze, hogy ne maradjanak benne darabok. A túlérett banán a legjobb ehhez a recepthez.

    5

    Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket, majd keverd bele az aprított diót is.

    A lisztes keveréket óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze a hab.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig. Hagyd kihűlni a formában.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért ellenőrizd a tortát tűpróbával. A tortát hagyd teljesen kihűlni a formában, mielőtt kivennéd.

    7

    A tejszínt verd habbá a porcukorral, majd óvatosan kend a kihűlt torta tetejére és oldalára.

    A tejszínnek hidegnek kell lennie, hogy könnyen felverhető legyen. A tortát egyenletesen kend be a tejszínhabbal.

    8

    Díszítsd a tortát banánkarikákkal és pirított dióval. Tálalás előtt hűtsd legalább 1 órán át.

    A banánkarikákat locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A dió pirítása kiemeli az ízét.