Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebben ki tudd venni a formából.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót és a darált diót.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor és a szódabikarbóna egyenletesen eloszoljon.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat a kristálycukorral és a barnacukorral, majd add hozzá az olajat és a vaníliás cukrot.
A tojásokat addig verd, amíg habos és világos nem lesz, ezáltal a torta könnyebb és levegősebb lesz.
Pépesítsd az érett banánokat, és keverd a tojásos keverékhez.
Minél érettebb a banán, annál édesebb és ízletesebb lesz a torta. A banánt villával törd össze, vagy használd botmixert.
Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a banános keverékhez, és keverd simára.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a torta. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók el nem vegyülnek.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 35-40 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.
A tűpróbát a torta közepébe szúrva végezd el. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor a torta megsült. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Amíg a torta sül, készítsd el a tejszínes krémet: verd fel a tejszínt, majd keverd hozzá a mascarponét és a porcukrot.
A tejszínt hidegen verd fel, hogy kemény habot kapj. A mascarponét és a porcukrot óvatosan keverd hozzá, hogy a krém ne essen össze.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd egyenletesen kend rá a tejszínes mascarpone krémet.
Ha a torta még meleg, a krém megolvad. Használj habzsákot a krém felviteléhez, hogy egyenletesebb legyen.
Szórd meg aprított dióval és vékony banánszeletekkel, majd hűtsd további 1 órán át.
A diót pirítsd meg sütőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A banánszeleteket locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
Szeletelve tálald, és élvezd a puha, dióval gazdagított banántorta ízét!
A tortát egy éles, vékony pengéjű késsel szeleteld, hogy ne törjön össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.