Hámozd meg a banánokat, majd egy villával pürésítsd őket egy tálban.
Ha szeretnéd, a banánpüréhez adhatsz egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
A tojássárgáját verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejet, és folytasd a verést, amíg habos nem lesz.
A tojássárgáját addig verd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a krém világosabb színű nem lesz.
Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, de ne forrald fel. Add hozzá a fahéjat, és keverd simára.
A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne égjen le.
Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett add hozzá a banánpürét a tejszínhez, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Fontos a folyamatos keverés, hogy a banánpüré ne égjen le és ne csomósodjon össze.
Öntsd a tejszín és banánpüré keverékét a tojásos keverékhez, majd alaposan keverd össze.
A keverést óvatosan végezd, hogy a tojásos keverék ne essen össze.
Tedd a keveréket egy légmentesen zárható formába, majd hagyd a hűtőben 4-5 órát, hogy a parfé megdermedjen.
A légmentesen zárható forma megakadályozza, hogy a parfé átvegye a hűtő szagait. Ha nincs légmentesen zárható formád, takard le a formát folpack fóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.