Frissen sült banános-karamellás cupcake

Banános-Karamellás Cupcake

A banános-karamellás cupcake egy tökéletes desszert azoknak, akik szeretik a puha, gyümölcsös ízeket és a gazdag karamellás tölteléket. Az érett banán édessége tökéletesen harmonizál a selymes karamell szósszal, amely minden falatban különleges élményt nyújt. Ez a cupcake tökéletes választás születésnapokra, családi összejövetelekre vagy bármilyen különleges alkalomra, amikor valami igazán finomat szeretnénk kínálni. A banános sütemények eredete az amerikai konyhából származik, ahol a banánt gyakran használják édességek készítésére.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Érett banán
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
150 g Karamell szósz
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a megfelelő állag eléréséhez. Használj sütőhőmérőt a pontos hőmérséklet beállításához.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a cupcake-ek egyenletesen keljenek meg.

    3

    Egy másik tálban pépesítsd az érett banánokat, majd add hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet, és jól keverd el.

    Minél érettebb a banán, annál édesebb és ízletesebb lesz a cupcake. A banánt villával könnyen pépesítheted.

    4

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.

    5

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Használj fagyiskanalat a tészta egyenletes elosztásához. Ha túltöltöd a formákat, a cupcake-ek kifolyhatnak.

    6

    Minden tészta közepébe tegyél egy teáskanálnyi karamell szószt, majd fedd be a maradék tésztával.

    A karamell szósz a cupcake belsejében kellemesen lágy és édes meglepetést okoz. Ne tegyél túl sokat, mert kifolyhat sütés közben.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.

    A meleg cupcake-ek megolvasztják a krémet, ezért fontos, hogy teljesen kihűljenek. Rácson hagyd hűlni őket, hogy a levegő minden oldalról érje.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés karamell szószt, hogy selymes karamellás krémet kapj.

    A tejszínt hidegen verd fel, hogy könnyebben habosodjon. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós a krém.

    10

    A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, és díszítsd további karamell szósszal vagy banánszeletekkel.

    A habzsák használata egyenletesebb és szebb díszítést tesz lehetővé. A banánszeleteket közvetlenül a tálalás előtt tedd a krémre, hogy ne barnuljanak meg.