Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a megfelelő állag eléréséhez. Használj sütőhőmérőt a pontos hőmérséklet beállításához.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a cupcake-ek egyenletesen keljenek meg.
Egy másik tálban pépesítsd az érett banánokat, majd add hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet, és jól keverd el.
Minél érettebb a banán, annál édesebb és ízletesebb lesz a cupcake. A banánt villával könnyen pépesítheted.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg sima tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.
A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.
Használj fagyiskanalat a tészta egyenletes elosztásához. Ha túltöltöd a formákat, a cupcake-ek kifolyhatnak.
Minden tészta közepébe tegyél egy teáskanálnyi karamell szószt, majd fedd be a maradék tésztával.
A karamell szósz a cupcake belsejében kellemesen lágy és édes meglepetést okoz. Ne tegyél túl sokat, mert kifolyhat sütés közben.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.
A meleg cupcake-ek megolvasztják a krémet, ezért fontos, hogy teljesen kihűljenek. Rácson hagyd hűlni őket, hogy a levegő minden oldalról érje.
A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés karamell szószt, hogy selymes karamellás krémet kapj.
A tejszínt hidegen verd fel, hogy könnyebben habosodjon. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós a krém.
A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, és díszítsd további karamell szósszal vagy banánszeletekkel.
A habzsák használata egyenletesebb és szebb díszítést tesz lehetővé. A banánszeleteket közvetlenül a tálalás előtt tedd a krémre, hogy ne barnuljanak meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.