Egy tálban törd össze a banánokat villával, amíg sima pépet nem kapsz.
Érdemes túlérett banánokat használni, mert azok édesebbek és könnyebben pépesíthetőek.
Add hozzá a kókuszreszeléket, a zabpelyhet és a kakaóport. Ízlés szerint adj hozzá mézet, ha édesebben szereted.
Kísérletezhetsz más ízesítőkkel is, például fahéjjal, vanília kivonattal vagy aprított dióval.
Keverd össze alaposan az alapanyagokat, amíg formázható masszát nem kapsz. Ha túl lágy, adj hozzá még egy kevés zabpelyhet.
A massza állaga függ a banán érettségétől. Ha nagyon ragacsos, tedd 10 percre a hűtőbe, mielőtt golyókat formáznál.
Készíts kis golyókat a masszából, majd forgasd meg őket kókuszreszelékben.
A golyók készítése előtt nedvesítsd be a kezed, így nem fog ráragadni a massza.
Helyezd a golyókat egy tálcára, és tedd őket hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjenek.
A hűtés segít, hogy a golyók keményebbek legyenek és könnyebben kezelhetőek.
Tálalás előtt szórd meg őket egy kevés extra kókuszreszelékkel, és kínálj mellé friss gyümölcsöt, ha szeretnéd.
A golyók hűtőben 3-4 napig tárolhatóak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.