Banános palacsinta friss gyümölcsökkel és mézzel tálalva.

Banános palacsinta

A Banános palacsinta egy olyan édesség, amely a reggelik kedvence, és gyorsan elnyerte a világ ínycsiklandó reggeli étkezései közötti helyét. A recept egyszerű, de annál finomabb, és az alap palacsinta tésztáját gazdagítja az érett banán édes íze. Az étel története a nyugati konyha modernebb fogásaiból származik, ahol a hagyományos palacsintát különféle friss gyümölcsökkel és egyéb finomságokkal töltötték meg.

A banános palacsinta különleges, mivel a banán lágyítja a tésztát, és egy igazán gazdag, édes ízt ad neki. A banán tökéletesen harmonizál a palacsinta könnyedségével, így minden falat egy finom élvezet. Ezt az ételt tökéletesen megbolondíthatjuk csokoládéval, mézzel vagy akár fahéjjal is. A banános palacsinta nemcsak reggelire, hanem desszertként is ideális választás, amely minden étkezésbe egy kis napsütést hoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
2 db Banán
100 g Liszt
150 ml Tej
1 db Tojás
1 tk Sütőpor
0.5 tk Info
1 ek Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Törd össze a banánokat egy villával, amíg pépes állagú nem lesz.

    Érdemes érett banánokat használni, mert azok édesebbek és könnyebben pépesíthetőek.

    2

    Keverd össze a banánt a tojással és a tejjel egy tálban.

    A banánt villával törd össze először, hogy könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval. Ha csomós maradna a tészta, botmixerrel simítsd el.

    3

    Add hozzá a lisztet, sütőport és sót, majd keverd simára.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a palacsinták kemények lehetnek.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és kend meg egy kis olajjal.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat.

    5

    Önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és süsd aranybarnára mindkét oldalát.

    A palacsintákat akkor fordítsd meg, amikor a tetejükön buborékok jelennek meg.