Banános parfé tálalva

Banános parfé

A banános parfé egy frissítő és könnyed desszert, amely a nyári hónapokban különösen népszerű. A banán természetes édessége és krémes textúrája teszi ezt a desszertet különlegessé. Az első parfé receptek a 18. század végén jelentek meg, és azóta is közkedveltek. Képzeld el, ahogy a friss banán íze keveredik a krémes tejszínnel, miközben a parfé selymes textúrája szétárad a szádban. A parfé titka a friss banán püréjében rejlik, amely a desszert természetes édességét és frissességét adja. Tálalhatod bogyós gyümölcsökkel vagy egy kevés friss mentával is, hogy még különlegesebb legyen.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
4 db Tojássárgája
100 g Porcukor
2 db Banán
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, majd vágd apró darabokra. Tedd félre egy tálba.

    Locsold meg a banánt egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg, amíg a többi hozzávalót készíted.

    2

    Egy másik tálban verd habosra a tojássárgáját a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.

    A tojássárgáját és a porcukrot addig verd, amíg a krém teljesen kifehéredik és a cukor feloldódik. Ez biztosítja a parfé sima állagát.

    3

    Egy kis lábosban, közepes lángon, melegítsd fel a vizet. Amikor forrni kezd, add hozzá a banándarabokat, és főzd 5-6 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és a leve kicsit besűrűsödik.

    Vigyázz, hogy a banán ne égjen le. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, és folyamatosan keverd.

    4

    A kész banános pürét szűrd át, hogy eltávolítsd a magokat, majd a sűrű levet öntsd hozzá a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett. Ezután tedd vissza a tálat egy vízgőzre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék enyhén besűrűsödik.

    A szűrés biztosítja, hogy a parfé selymes állagú legyen. A vízgőz felett óvatosan keverd, hogy a tojás ne rántódjon össze.

    5

    A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Fontos, hogy a tejszín hideg legyen, hogy könnyebben felverhető legyen.

    A tejszínt közvetlenül a hűtőből vedd ki, és a tálat is hűtsd le előtte, hogy könnyebben felverhető legyen. Használhatsz habfixálót is, hogy a hab tartósabb legyen.

    6

    Lassan és óvatosan forgasd bele a tejszínt a tojásos-banános keverékbe. A spatulát használva ügyelj arra, hogy ne törjön össze a hab, és megőrizze a könnyed állagot.

    A tejszínt több részletben, óvatosan forgasd a krémbe, hogy ne essen össze a hab.

    7

    A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.

    Ha szilikon formát használsz, könnyebben kifordíthatod a parfét tálaláskor. Ha nem szilikon formát használsz, béleld ki folpack fóliával.

    8

    Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a parfé formát a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy meleg vízbe mártott késsel könnyedén vághatsz a parféba.

    A kést minden szeletelés előtt mártsd meleg vízbe, hogy szép, egyenletes szeleteket kapj. Díszítheted banánkarikákkal, csokoládéforgáccsal vagy karamellöntettel.