A banánokat hámozd meg, majd vágd apró darabokra. Tedd félre egy tálba.
Locsold meg a banánt egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg, amíg a többi hozzávalót készíted.
Egy másik tálban verd habosra a tojássárgáját a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.
A tojássárgáját és a porcukrot addig verd, amíg a krém teljesen kifehéredik és a cukor feloldódik. Ez biztosítja a parfé sima állagát.
Egy kis lábosban, közepes lángon, melegítsd fel a vizet. Amikor forrni kezd, add hozzá a banándarabokat, és főzd 5-6 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és a leve kicsit besűrűsödik.
Vigyázz, hogy a banán ne égjen le. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, és folyamatosan keverd.
A kész banános pürét szűrd át, hogy eltávolítsd a magokat, majd a sűrű levet öntsd hozzá a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett. Ezután tedd vissza a tálat egy vízgőzre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék enyhén besűrűsödik.
A szűrés biztosítja, hogy a parfé selymes állagú legyen. A vízgőz felett óvatosan keverd, hogy a tojás ne rántódjon össze.
A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Fontos, hogy a tejszín hideg legyen, hogy könnyebben felverhető legyen.
A tejszínt közvetlenül a hűtőből vedd ki, és a tálat is hűtsd le előtte, hogy könnyebben felverhető legyen. Használhatsz habfixálót is, hogy a hab tartósabb legyen.
Lassan és óvatosan forgasd bele a tejszínt a tojásos-banános keverékbe. A spatulát használva ügyelj arra, hogy ne törjön össze a hab, és megőrizze a könnyed állagot.
A tejszínt több részletben, óvatosan forgasd a krémbe, hogy ne essen össze a hab.
A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.
Ha szilikon formát használsz, könnyebben kifordíthatod a parfét tálaláskor. Ha nem szilikon formát használsz, béleld ki folpack fóliával.
Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a parfé formát a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy meleg vízbe mártott késsel könnyedén vághatsz a parféba.
A kést minden szeletelés előtt mártsd meleg vízbe, hogy szép, egyenletes szeleteket kapj. Díszítheted banánkarikákkal, csokoládéforgáccsal vagy karamellöntettel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.