Banános scone

Banános scone

A scone egy hagyományos brit sütemény, amely az angliai Cornwallból származik. A banános változata friss, édes ízt ad a scone-nak, és tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára. A banán püréje szaftossá teszi a tésztát, míg a scone kívül ropogós és aranybarna. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és bármely alkalomra ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
100 g Hideg vaj
1 db Tojás
100 ml Tej
1 db Banán

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. Hámozd meg a banánt, majd villával pürésítsd.

    Minél érettebb a banán, annál édesebb és ízletesebb lesz a scone.

    2

    Egy nagy tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, cukrot, és a csipet sót.

    A szitálás segít levegősebbé tenni a lisztet, így a scone könnyebb és puhább lesz.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd a lisztes keverékhez add, és morzsold el ujjaiddal, amíg a keverék homokos textúrájú lesz.

    A hideg vaj kulcsfontosságú a scone textúrájához. Ne olvaszd meg a vajat, csak morzsold el a liszttel.

    4

    Add hozzá a banánpürét, majd keverd el alaposan.

    A banán legyen érett, de ne túlérett, mert akkor túl nedves lesz a tészta. Ha nincs banánpüréd, villával törd össze a banánt.

    5

    Egy külön tálban verj fel egy tojást, majd öntsd hozzá a tejet. A tojásos keveréket fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll. A túlkeverés kemény scone-okat eredményezhet.

    6

    Formázz a tésztából egy korongot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét egy kicsit simítsd le, és egy éles késsel vágj bele kereszt alakú bemetszéseket.

    A bemetszések segítik a scone egyenletes sütését és szép megjelenését.

    7

    180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, amíg a scone-k szépen meg nem barnulnak.

    A sütési idő függ a sütődtől, figyelj oda, hogy ne égjenek meg a scone-ok.

    8

    Hagyd a scone-okat hűlni, majd tálald őket a kívánt formában.

    A scone-ok a legfinomabbak frissen, de másnap is fogyaszthatók.