A lisztet, cukrot, sót és élesztőt egy nagy tálba tedd, majd keverd össze. Add hozzá a meleg vizet és az olajat, majd dagaszd meg a tésztát. Hagyd pihenni meleg helyen kb. 1 órán át, hogy megkeljen.
A víznek langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. Ne használj túl forró vizet, mert az megöli az élesztőt.
Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. A káposztát és a sárgarépát vágd vékony csíkokra, a shiitake gombát pedig apróra szeleteld.
A gomba íze kiemelkedő lesz a töltelékben, így választhatod a legfrissebb gombát a legjobb ízélmény érdekében.
Egy serpenyőben melegíts fel egy evőkanál növényi olajat, és kezdd el párolni a fokhagymát, tavaszi hagymát, sárgarépát és káposztát. Párold őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ne párold túl a zöldségeket, mert akkor elveszíthetik friss roppanós textúrájukat. A cél, hogy egy kis roppanós állagot megtartsanak.
Add hozzá a shiitake gombát és a szójaszószt. Keverd jól össze, majd főzd további 2-3 percig, hogy minden íz összeérjen.
A szójaszósz gazdag umami ízt ad a tölteléknek, de ha nem szeretnéd túl sósra, csökkentsd a mennyiséget.
Miután a tészta megkelt, formálj belőle kis golyókat, majd egyesével nyújtsd őket vékony körökre. A közepükbe tedd a kész zöldséges tölteléket, majd formázz belőlük kis gombócokat, és zárd le őket alul.
A tészta vékonyra nyújtása lehetővé teszi, hogy a gombócok könnyen párolódjanak és ne legyenek túl vastagok.
A gombócokat egy gőzölő kosárban párold 15-20 percig, amíg a tészta átpuhul és megkel.
Ne tedd túl közel a gombócokat egymáshoz a gőzölés közben, hogy ne ragadjanak össze.
Miután elkészültek, tálald friss korianderrel, és kínáld szószokkal, mint szójaszósz vagy egy kis sriracha.
A friss koriander különleges frissességet ad a bánh bao-nak, és kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.