BĂĄnh Cam – hagyomĂĄnyos vietnĂĄmi szezĂĄmmagos sĂŒtemĂ©ny

BĂĄnh Cam

A BĂĄnh Cam egy nĂ©pszerƱ vietnĂĄmi sĂŒtemĂ©ny, amelyet fƑkĂ©nt utcai ĂĄrusok kĂ­nĂĄlnak. Ez a ropogĂłs, szezĂĄmmagos golyĂł kĂ­vĂŒl aranybarna Ă©s roppanĂłs, belĂŒl pedig Ă©des vörösbab töltelĂ©kkel van megtöltve. A tĂ©szta enyhĂ©n rĂĄgĂłs textĂșrĂĄja Ă©s a finoman pirĂ­tott szezĂĄmmag kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad neki. Ha szereted az ĂĄzsiai desszerteket, ezt az autentikus vietnĂĄmi Ă©dessĂ©get mindenkĂ©pp Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 250 g Rizsliszt
⭕ 50 g Tápiókaliszt
⭕ 150 ml Víz
⭕ 50 g Cukor
⭕ 100 ml Kókusztej
⭕ 20 g Szezámmag
⭕ 200 g Édes vörösbabpaszta
⭕ 1 csipet Só
⭕ 5 g ÉlesztƑ
⭕ 500 ml Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis låbosban melegítsd fel a vizet a cukorral, amíg teljesen feloldódik, majd hagyd langyosra hƱlni.

    Fontos, hogy a vĂ­z ne legyen tĂșl forrĂł, amikor hozzĂĄadjuk az Ă©lesztƑt, mert az elpusztĂ­thatja azt.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a rizslisztet, a tĂĄpiĂłkalisztet, az Ă©lesztƑt Ă©s a sĂłt.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat alaposan keverd össze, hogy az Ă©lesztƑ egyenletesen oszljon el.

    3

    Lassan add hozzå a cukros vizet és a kókusztejet, majd keverd simåra, amíg egy rugalmas tésztåt kapsz.

    A folyadĂ©kot fokozatosan adagold, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst. A tĂ©szta ĂĄllaga ragacsos, de formĂĄzhatĂł legyen.

    4

    Takard le a tĂĄlat, Ă©s hagyd pihenni a tĂ©sztĂĄt 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ă©lesztƑ dolgozhasson.

    A tĂ©sztĂĄt meleg helyen pihentesd, hogy az Ă©lesztƑ megfelelƑen aktivĂĄlĂłdjon. A pihentetĂ©s alatt a tĂ©szta kissĂ© megemelkedik.

    5

    Oszd a tésztåt kisebb golyókra, majd mindegyik közepébe tegyél egy kanålnyi édes vörösbabpasztåt.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten könnyebb formĂĄzni. A töltelĂ©k ne legyen tĂșl sok, hogy a golyĂłkat könnyen le lehessen zĂĄrni.

    6

    ZĂĄrd össze a tĂ©sztĂĄt, formĂĄzz belƑle kis golyĂłkat, majd hempergesd meg szezĂĄmmagban.

    A golyĂłkat alaposan zĂĄrd le, hogy a töltelĂ©k sĂŒtĂ©s közben ne folyjon ki. A szezĂĄmmag egyenletesen fedje be a golyĂłkat.

    7

    MelegĂ­tsd fel az olajat közepes hƑmĂ©rsĂ©kletre, majd sĂŒsd a bĂĄnh cam golyĂłkat aranybarnĂĄra, kb. 4-5 perc alatt.

    Az olaj hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t tartsd egyenletesen, hogy a golyĂłk ne Ă©gjenek meg kĂ­vĂŒl, de belĂŒl is ĂĄtsĂŒljenek. Ne sĂŒss tĂșl sok golyĂłt egyszerre, mert az lehƱti az olajat.

    8

    Szedd ki a sĂŒtemĂ©nyeket papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olajat felitassa, majd hagyd kicsit hƱlni.

    A papĂ­rtörlƑ segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges olajat, Ă­gy a sĂŒtemĂ©nyek kevĂ©sbĂ© lesznek zsĂ­rosak.

    9

    Tålald frissen, ropogósan, és élvezd ezt az autentikus vietnåmi édességet!

    A bånh cam a legfinomabb frissen, amikor a tészta ropogós, a töltelék pedig még meleg.