Egy kis lĂĄbosban melegĂtsd fel a vizet a cukorral, amĂg teljesen feloldĂłdik, majd hagyd langyosra hƱlni.
Fontos, hogy a vĂz ne legyen tĂșl forrĂł, amikor hozzĂĄadjuk az Ă©lesztĆt, mert az elpusztĂthatja azt.
Egy tĂĄlban keverd össze a rizslisztet, a tĂĄpiĂłkalisztet, az Ă©lesztĆt Ă©s a sĂłt.
A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat alaposan keverd össze, hogy az Ă©lesztĆ egyenletesen oszljon el.
Lassan add hozzĂĄ a cukros vizet Ă©s a kĂłkusztejet, majd keverd simĂĄra, amĂg egy rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz.
A folyadĂ©kot fokozatosan adagold, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst. A tĂ©szta ĂĄllaga ragacsos, de formĂĄzhatĂł legyen.
Takard le a tĂĄlat, Ă©s hagyd pihenni a tĂ©sztĂĄt 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ă©lesztĆ dolgozhasson.
A tĂ©sztĂĄt meleg helyen pihentesd, hogy az Ă©lesztĆ megfelelĆen aktivĂĄlĂłdjon. A pihentetĂ©s alatt a tĂ©szta kissĂ© megemelkedik.
Oszd a tésztåt kisebb golyókra, majd mindegyik közepébe tegyél egy kanålnyi édes vörösbabpasztåt.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten könnyebb formĂĄzni. A töltelĂ©k ne legyen tĂșl sok, hogy a golyĂłkat könnyen le lehessen zĂĄrni.
ZĂĄrd össze a tĂ©sztĂĄt, formĂĄzz belĆle kis golyĂłkat, majd hempergesd meg szezĂĄmmagban.
A golyĂłkat alaposan zĂĄrd le, hogy a töltelĂ©k sĂŒtĂ©s közben ne folyjon ki. A szezĂĄmmag egyenletesen fedje be a golyĂłkat.
MelegĂtsd fel az olajat közepes hĆmĂ©rsĂ©kletre, majd sĂŒsd a bĂĄnh cam golyĂłkat aranybarnĂĄra, kb. 4-5 perc alatt.
Az olaj hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t tartsd egyenletesen, hogy a golyĂłk ne Ă©gjenek meg kĂvĂŒl, de belĂŒl is ĂĄtsĂŒljenek. Ne sĂŒss tĂșl sok golyĂłt egyszerre, mert az lehƱti az olajat.
Szedd ki a sĂŒtemĂ©nyeket papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olajat felitassa, majd hagyd kicsit hƱlni.
A papĂrtörlĆ segĂt eltĂĄvolĂtani a felesleges olajat, Ăgy a sĂŒtemĂ©nyek kevĂ©sbĂ© lesznek zsĂrosak.
Tålald frissen, ropogósan, és élvezd ezt az autentikus vietnåmi édességet!
A bånh cam a legfinomabb frissen, amikor a tészta ropogós, a töltelék pedig még meleg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.