Egy kis lábosban melegítsd fel a vizet a cukorral, amíg teljesen feloldódik, majd hagyd langyosra hűlni.
Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, amikor hozzáadjuk az élesztőt, mert az elpusztíthatja azt.
Egy tálban keverd össze a rizslisztet, a tápiókalisztet, az élesztőt és a sót.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy az élesztő egyenletesen oszljon el.
Lassan add hozzá a cukros vizet és a kókusztejet, majd keverd simára, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.
A folyadékot fokozatosan adagold, hogy elkerüld a csomósodást. A tészta állaga ragacsos, de formázható legyen.
Takard le a tálat, és hagyd pihenni a tésztát 1 órán át, hogy az élesztő dolgozhasson.
A tésztát meleg helyen pihentesd, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. A pihentetés alatt a tészta kissé megemelkedik.
Oszd a tésztát kisebb golyókra, majd mindegyik közepébe tegyél egy kanálnyi édes vörösbabpasztát.
A tésztát lisztezett felületen könnyebb formázni. A töltelék ne legyen túl sok, hogy a golyókat könnyen le lehessen zárni.
Zárd össze a tésztát, formázz belőle kis golyókat, majd hempergesd meg szezámmagban.
A golyókat alaposan zárd le, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki. A szezámmag egyenletesen fedje be a golyókat.
Melegítsd fel az olajat közepes hőmérsékletre, majd süsd a bánh cam golyókat aranybarnára, kb. 4-5 perc alatt.
Az olaj hőmérsékletét tartsd egyenletesen, hogy a golyók ne égjenek meg kívül, de belül is átsüljenek. Ne süss túl sok golyót egyszerre, mert az lehűti az olajat.
Szedd ki a süteményeket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa, majd hagyd kicsit hűlni.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a sütemények kevésbé lesznek zsírosak.
Tálald frissen, ropogósan, és élvezd ezt az autentikus vietnámi édességet!
A bánh cam a legfinomabb frissen, amikor a tészta ropogós, a töltelék pedig még meleg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.