Bánh chuối hấp tálalva

Bánh chuối hấp (gőzölt banános sütemény)

A Bánh chuối hấp egy hagyományos vietnami édesség, amelyet a vietnami háztartásokban gyakran készítenek. Az étel alapja a banán, amelyet gőzölés közben sűrített tejjel és kókuszreszelékkel kombinálnak. Eredetileg Vietnam déli részéről származik, és mára az egyik legnépszerűbb desszert lett. A sütemény puha, szaftos és banános ízű, miközben a kókusz hozzáad egy különleges textúrát. A Bánh chuối hấp egy klasszikus édesség, amely tökéletes a családi összejöveteleken és a helyi ünnepeken.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Banán
150 g Rizsliszt
50 g Kókuszreszelék
100 g Cukor
200 ml Sűrített tej
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és vágd karikákra.

    A banánokat ne hagyd túl éretteknek lenni, mert akkor túl puhává válik a sütemény.

    2

    Egy tálban keverd össze a rizslisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot és a sót.

    A rizsliszt finom, homogén tésztát ad a süteménynek, így ügyelj arra, hogy jól keverd el.

    3

    A sűrített tejet és a tejet is add hozzá a keverékhez, majd alaposan keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyen keverhető legyen.

    4

    Egy gőzölő kosárba tedd a banánkarikákat, és öntsd rá a tésztát. Az egész tálat fedj le egy fóliával vagy egy tetővel.

    A gőzölés biztosítja, hogy a sütemény szaftos és puha maradjon, így fontos, hogy a tálat szorosan lefedd.

    5

    Gőzöld a süteményt 30-40 percig, amíg a tészta megszilárdul és átsül.

    A sütemény akkor van kész, ha egy fogpiszkálóval beleszúrsz, és tisztán kijön.

    6

    Miután elkészült, vedd le a tálat a gőzről és hagyd kihűlni.

    A süteményt érdemes pár percig pihentetni, hogy könnyen szeletelhető legyen.

    7

    Tálald szeletelve, és élvezd a friss, banános ízt!

    A sütemény frissen a legfinomabb, de másnap is finom marad, ha lezárt edényben tárolod.