A banánokat hámozd meg és vágd karikákra.
A banánokat ne hagyd túl éretteknek lenni, mert akkor túl puhává válik a sütemény.
Egy tálban keverd össze a rizslisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot és a sót.
A rizsliszt finom, homogén tésztát ad a süteménynek, így ügyelj arra, hogy jól keverd el.
A sűrített tejet és a tejet is add hozzá a keverékhez, majd alaposan keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
Ha túl sűrűnek találod a tésztát, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyen keverhető legyen.
Egy gőzölő kosárba tedd a banánkarikákat, és öntsd rá a tésztát. Az egész tálat fedj le egy fóliával vagy egy tetővel.
A gőzölés biztosítja, hogy a sütemény szaftos és puha maradjon, így fontos, hogy a tálat szorosan lefedd.
Gőzöld a süteményt 30-40 percig, amíg a tészta megszilárdul és átsül.
A sütemény akkor van kész, ha egy fogpiszkálóval beleszúrsz, és tisztán kijön.
Miután elkészült, vedd le a tálat a gőzről és hagyd kihűlni.
A süteményt érdemes pár percig pihentetni, hogy könnyen szeletelhető legyen.
Tálald szeletelve, és élvezd a friss, banános ízt!
A sütemény frissen a legfinomabb, de másnap is finom marad, ha lezárt edényben tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.