Bánh chuối nướng kókuszreszelékkel, vietnami banános sütemény, aranybarna és édes

Bánh chuối nướng kókuszreszelékkel

A bánh chuối nướng kókuszreszelékkel egy klasszikus vietnami édesség, amelyet érett banánnal és kókuszreszelékkel készítenek. A recept egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó, és gyakran készítik családi összejöveteleken és ünnepi alkalmakra. Az étel friss és gazdag ízekkel rendelkezik, és tökéletes desszert választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni a vietnami konyha édességeit.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Érett banán
100 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
80 g Tápióka liszt
200 ml Kókusztej
1 tk. Vaníliás cukor
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, majd villával törd össze egy tálban, hogy pürét kapj.

    Használj érett banánt, mert az édesebb, és jobban összetörhető.

    2

    A tojásokat üsd fel, és egy másik tálban keverd össze a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, kókusztejjel, és egy csipet sóval.

    A tojásokat érdemes alaposan felverni, hogy könnyű és habos állagot kapjunk.

    3

    Add hozzá a banánpürét a tojásos keverékhez, majd jól keverd el.

    A banánpürét fokozatosan add hozzá, hogy biztosan jól össze tudjon keveredni.

    4

    A tápióka lisztet és a sütőport keverd össze, majd szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A lisztet és sütőport szitálni segít elkerülni a csomókat, és egyenletesebb tésztát kapsz.

    5

    A szitált lisztet és a kókuszreszeléket adj hozzá a keverékhez, és jól keverd össze.

    A kókuszreszelék ad egy finom textúrát és ízt, ezért figyelj, hogy alaposan eloszlasd a tésztában.

    6

    A kész masszát öntsd egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    A sütési idő a sütő típusától függően változhat, érdemes tűpróbát végezni a sütés végén.

    7

    Miután megsült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A sütemény még finomabb, ha egy kicsit pihenteted, hogy a textúrája megszilárduljon.