A banánokat hámozd meg, majd villával törd össze egy tálban, hogy pürét kapj.
Használj érett banánt, mert az édesebb, és jobban összetörhető.
A tojásokat üsd fel, és egy másik tálban keverd össze a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, kókusztejjel, és egy csipet sóval.
A tojásokat érdemes alaposan felverni, hogy könnyű és habos állagot kapjunk.
Add hozzá a banánpürét a tojásos keverékhez, majd jól keverd el.
A banánpürét fokozatosan add hozzá, hogy biztosan jól össze tudjon keveredni.
A tápióka lisztet és a sütőport keverd össze, majd szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A lisztet és sütőport szitálni segít elkerülni a csomókat, és egyenletesebb tésztát kapsz.
A szitált lisztet és a kókuszreszeléket adj hozzá a keverékhez, és jól keverd össze.
A kókuszreszelék ad egy finom textúrát és ízt, ezért figyelj, hogy alaposan eloszlasd a tésztában.
A kész masszát öntsd egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30-40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A sütési idő a sütő típusától függően változhat, érdemes tűpróbát végezni a sütés végén.
Miután megsült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.
A sütemény még finomabb, ha egy kicsit pihenteted, hogy a textúrája megszilárduljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.