A banánokat hámozd meg és vágd fel karikákra. Tedd egy tálba.
Használj érett banánokat, mert azok jobban összeolvadnak a tésztával és édesebbek.
A rizslisztet, cukrot, sót, vaníliás cukrot és az élesztőt keverd össze egy nagy tálban.
A rizsliszt a gluténmentes alternatíva, amely könnyed és levegős tésztát biztosít.
A kókusztejet öntsd a száraz hozzávalókhoz és keverd simára.
Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető legyen.
A banánkarikákat forgasd bele a tésztába, hogy minden darab jól bevonódjon.
Ne túl erősen keverd, hogy ne törjenek szét a banánok.
A keveréket öntsd egy előkészített, olajjal kikent sütőformába.
Használj közepes méretű sütőformát, hogy a keverék szépen egyenletesen szétterüljön.
A tészta tetejére szórj kókuszreszeléket, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig.
Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy ne essen össze a tészta.
Miután megsült, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald.
A bánh chuối nướng a legfinomabb, ha még langyosan tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.