Bánh chuối nướng kókusztejjel, szeletelve és tálalva

Bánh chuối nướng kókusztejjel

A bánh chuối nướng egy hagyományos vietnami desszert, amely édes banánokat, kókusztejet és rizslisztet ötvöz. Az étel könnyű, de mégis gazdag, és különleges ízvilágot képvisel a vietnami konyhában. Az édesség egy igazi comfort food, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy desszertként. A bánh chuối nướng kókusztejjel egy tökéletes választás, ha valami különleges, mégis könnyen elkészíthető édességre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Érett banán
400 ml Kókusztej
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
1 ek. Fokozatos élesztőpor
1 csipet
1 csomag Vaníliás cukor
50 g Kókuszreszelék
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és vágd fel karikákra. Tedd egy tálba.

    Használj érett banánokat, mert azok jobban összeolvadnak a tésztával és édesebbek.

    2

    A rizslisztet, cukrot, sót, vaníliás cukrot és az élesztőt keverd össze egy nagy tálban.

    A rizsliszt a gluténmentes alternatíva, amely könnyed és levegős tésztát biztosít.

    3

    A kókusztejet öntsd a száraz hozzávalókhoz és keverd simára.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető legyen.

    4

    A banánkarikákat forgasd bele a tésztába, hogy minden darab jól bevonódjon.

    Ne túl erősen keverd, hogy ne törjenek szét a banánok.

    5

    A keveréket öntsd egy előkészített, olajjal kikent sütőformába.

    Használj közepes méretű sütőformát, hogy a keverék szépen egyenletesen szétterüljön.

    6

    A tészta tetejére szórj kókuszreszeléket, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy ne essen össze a tészta.

    7

    Miután megsült, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald.

    A bánh chuối nướng a legfinomabb, ha még langyosan tálalod.