BĂĄnh chuối nướng szeletek tĂĄlalva, aranybarnĂĄra sĂŒlt, banĂĄnos sĂŒtemĂ©ny

BĂĄnh chuối nướng (sĂŒlt banĂĄnos sĂŒtemĂ©ny)

A BĂĄnh chuối nướng egy hagyomĂĄnyos vietnami desszert, amely az Ă©rett banĂĄnok Ă­zĂ©t kombinĂĄlja a sĂŒtemĂ©nyek gazdag textĂșrĂĄjĂĄval. Az Ă©tel VietnĂĄmban nagyon nĂ©pszerƱ, kĂŒlönösen az esƑs Ă©vszakokban, amikor a banĂĄnok a legĂ©rettebbek. A sĂŒtemĂ©ny könnyƱ Ă©s puha, gazdag banĂĄnos Ă­zzel, amely tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje a tea vagy kĂĄvĂ© mellĂ©. A banĂĄnok termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge, egyĂŒtt a fahĂ©j Ă©s a vanĂ­lia aromĂĄjĂĄval, kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjtanak. A BĂĄnh chuối nướng ideĂĄlis desszert vagy uzsonna bĂĄrmely napszakra, gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s mindenki imĂĄdni fogja.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 Ăłra 5 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 4 db Érett banán
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 100 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet FahĂ©j
⭕ 1 csipet Só
⭕ 2 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A banånokat håmozd meg, majd törd össze egy villåval egy tålban, amíg pépes ållagot nem kapsz.

    A banĂĄnoknak Ă©rettnek kell lenniĂŒk, hogy Ă©desek legyenek Ă©s könnyen összetörhetƑek.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport, cukrot, vanĂ­liĂĄs cukrot, fahĂ©jat Ă©s a csipet sĂłt.

    A szåraz hozzåvalókat érdemes jól összekeverni, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztåban.

    3

    A tojåsokat verd fel egy måsik tålban, majd add hozzå a pépesített banånt és a tejet. Keverd jól össze.

    A tojĂĄsokat jĂłl fel kell verni, hogy a tĂ©szta könnyed Ă©s levegƑs legyen.

    4

    Ezutån add hozzå a lisztes keveréket a banånos masszåhoz, és jól dolgozd össze, amíg homogén tésztåt kapsz.

    Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod a tĂ©sztĂĄt, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejet, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.

    5

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s kenj ki egy sĂŒtƑformĂĄt olajjal. Öntsd bele a tĂ©sztĂĄt.

    A sĂŒtƑformĂĄt mindig alaposan kend ki, hogy a sĂŒtemĂ©ny ne ragadjon bele.

    6

    SĂŒsd a sĂŒtemĂ©nyt 45-50 percig, amĂ­g a teteje aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s egy fogpiszkĂĄlĂłval megszĂșrva tisztĂĄn jön ki.

    Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval, hogy tovĂĄbb tudjon sĂŒlni anĂ©lkĂŒl, hogy megĂ©gne.

    7

    MiutĂĄn kĂ©sz, vedd ki a sĂŒtƑbƑl, Ă©s hagyd pihenni 10 percig. TĂĄlalĂĄs elƑtt szeleteld fel.

    A sĂŒtemĂ©ny akkor a legfinomabb, ha mĂ©g melegen tĂĄlalod, de hidegen is Ă­zletes marad.