Bánh da lợn pandan és durián rétegekkel, gazdag trópusi ízvilágú desszert

Bánh da lợn pandan és durián rétegekkel

A Bánh da lợn egy tradicionális vietnami édesség, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra. A desszert különlegessége a két rétegű állag, amely pandan levél kivonattal és duriánnal készül. A pandan egy különleges trópusi növény, amely gazdag ízt ad az édességnek, míg a durián egzotikus, édes-aromás karakterével kiemeli a desszert egyediségét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Rizsliszt
400 ml Kókusztej
100 g Sűrített tej
1 tk. Pandan levél kivonat
100 g Durián
150 g Cukor
10 g Zselatin
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zselatint oldd fel a vízben, majd tedd félre, hogy megduzzadjon.

    A zselatin feloldásához meleg víz használata gyorsítja a folyamatot.

    2

    A rizslisztet és a cukrot tedd egy nagy tálba, majd öntsd hozzá a kókusztejet és a sűrített tejet.

    A rizsliszt segít, hogy a sütemény a kívánt textúrát elérje. Keverd simára, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Melegítsd a keveréket egy serpenyőben, folyamatos keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy a keverék ne égjen le.

    4

    Amikor a keverék besűrűsödött, oszd el két egyenlő részre. Az egyik feléhez add hozzá a pandan levél kivonatot, a másik feléhez pedig a durián pürét.

    A pandan levél kivonatotól egy különleges zöld színt és egyedi ízt kap a sütemény.

    5

    A zselatint keverd bele a két színes masszába, hogy még inkább összetartja őket.

    A zselatin segít, hogy a rétegek szilárdabbak legyenek, és ne keveredjenek el egymással.

    6

    Formázz két réteget a keverékből. Az egyik réteg a pandan massza, majd a durián réteg, és végül ismét pandan réteg a tetejére.

    Tartsd a rétegeket egyenletes vastagságúra, hogy szép vizuális hatást érj el.

    7

    Tedd a keveréket egy formába, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 4 órán keresztül, hogy megdermedjen.

    Ha van időd, hagyd egy éjszakán át hűlni, hogy a rétegek még szilárdabbak legyenek.

    8

    Tálald hidegen, szeletelve, és élvezd a pandan és durián rétegeinek gazdag ízét.

    A bánh da lợn édes, gazdag ízét remekül kiegészíti a friss gyümölcs vagy egy kis tejszínhab.