A zselatint áztasd be a vízbe 5-10 percre, hogy megpuhuljon. Ezután oldd fel alacsony hőmérsékleten, hogy teljesen feloldódjon.
Ne hagyd, hogy a zselatin túl sokáig álljon a vízben, mert akkor nehezen oldódik fel.
A rizslisztet egy tálban keverd össze a cukorral, majd add hozzá a kókusztejet és a pandan kivonatot. Keverd jól össze, hogy sima masszát kapj.
A pandan kivonat egy jellegzetes, édes zöld ízt ad az édességnek, így nem kell túl sok belőle.
A zselatint add hozzá a kókuszos masszához, és keverd alaposan össze, hogy egyenletesen eloszoljon.
A zselatin biztosítja, hogy a bánh da lợn szilárd, de mégis puha állagú legyen.
A masszát öntsd egy gőzölő edénybe, és gőzöld 30-40 percig, amíg a keverék teljesen meg nem szilárdul.
A gőzölés segít abban, hogy a bánh da lợn textúrája puha és rugalmas maradjon.
Miután megszilárdult, vedd le a gőzölőről, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel kis darabokra.
A bánh da lợn akkor a legfinomabb, ha frissen, hűtve tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.