Bánh da lợn pandan kivonattal, színes és ínycsiklandó vietnami desszert

Bánh da lợn pandan kivonattal

A bánh da lợn egy tradicionális vietnami édesség, amelyet gyakran készítenek különböző ízesítésekkel, például pandan kivonattal. Eredetileg egy rizsliszt alapú édesség, amelyet gőzöléssel készítenek, hogy finom, rugalmas állagot nyerjen. A pandan kivonat friss és édes íze különlegessé teszi ezt az édességet, amely egy igazi vietnami klasszikus, különösen ünnepi alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Rizsliszt
400 ml Kókusztej
150 g Cukor
2 tk. Pandan kivonat
1 tk. Zselatin
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zselatint áztasd be a vízbe 5-10 percre, hogy megpuhuljon. Ezután oldd fel alacsony hőmérsékleten, hogy teljesen feloldódjon.

    Ne hagyd, hogy a zselatin túl sokáig álljon a vízben, mert akkor nehezen oldódik fel.

    2

    A rizslisztet egy tálban keverd össze a cukorral, majd add hozzá a kókusztejet és a pandan kivonatot. Keverd jól össze, hogy sima masszát kapj.

    A pandan kivonat egy jellegzetes, édes zöld ízt ad az édességnek, így nem kell túl sok belőle.

    3

    A zselatint add hozzá a kókuszos masszához, és keverd alaposan össze, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A zselatin biztosítja, hogy a bánh da lợn szilárd, de mégis puha állagú legyen.

    4

    A masszát öntsd egy gőzölő edénybe, és gőzöld 30-40 percig, amíg a keverék teljesen meg nem szilárdul.

    A gőzölés segít abban, hogy a bánh da lợn textúrája puha és rugalmas maradjon.

    5

    Miután megszilárdult, vedd le a gőzölőről, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel kis darabokra.

    A bánh da lợn akkor a legfinomabb, ha frissen, hűtve tálaljuk.