Bánh da lợn sárga és zöld rétegekkel, pandan levelekkel díszítve

Bánh da lợn sárga és zöld rétegekkel

A Bánh da lợn egy hagyományos vietnami desszert, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra. A desszert színes, réteges édesség, amely kókusztejjel és pandan levelekkel készül. Az ételfestékek segítségével a desszert szép zöld és sárga rétegekre oszlik, és rendkívül esztétikus. A bánh da lợn édes, krémes és egyedülálló ízélményt nyújt, amit a vietnami konyha egyik ékköveként tartanak számon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt
400 ml Kókusztej
100 g Cukor
2 db Pandan levelek
50 g Tapioka liszt
1 tk. Sárga ételfesték
1 tk. Zöld ételfesték

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, tapiokalisztet és a cukrot egy tálban keverd össze. Add hozzá a kókusztejet és keverd simára, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A keverésnél ügyelj arra, hogy a tészta sűrűsége megfelelő legyen, ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés kókusztejet.

    2

    A pandan leveleket tegyél egy fazékba, és öntsd rá a kókusztej felét, majd forrald fel. Ha nincs friss pandan, használhatsz pandan esszenciát.

    A pandan levelek nemcsak ízt adnak, hanem a zöld színük is remekül felhasználható a dessert színezéséhez.

    3

    A kókusztejes keveréket szűrd le, és válaszd el a leveleket. Ezután oszd a keveréket két részre. Az egyik feléhez adj zöld ételfestéket, a másikhoz pedig sárga ételfestéket.

    A festék mennyisége változtatható a kívánt intenzitás szerint, de csak kis mennyiséget adj hozzá egyszerre.

    4

    Egy gőzölőedénybe öntsd a zöld keverék felét, és párold 15-20 percig, amíg az alatta lévő réteg megszilárdul. Ha kész, öntsd rá a sárga keveréket, és ismét párold 15-20 percig.

    A gőzölés segít abban, hogy a rétegek szépen elváljanak és egyenletesen megszilárduljanak.

    5

    Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogy mindkét keverék. A legfelső réteg után hagyd lehűlni a desszertet szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.

    A desszert akkor lesz igazán finom, ha teljesen lehűl és a rétegek szépen megkötnek.

    6

    A lehűlt bánh da lợnt szeleteld fel, és tálald hidegen.