Bánh Mì Trứng rántottás szendvics friss zöldségekkel és korianderrel tálalva.

Bánh Mì Trứng - Rántottás szendvics

A Bánh Mì Trứng, azaz a rántottás bánh mì, a vietnámi konyha egyik klasszikus étke. A friss tojás és zöldségek tökéletesen kiegészítik egymást a ropogós bagettben. Ez a szendvics egy egyszerű, de ínycsiklandó étkezés, amely gyorsan elkészíthető, és tökéletes reggelire vagy akár vacsorára. A tojásos töltelék gazdag, a lime és koriander pedig frissességet ad hozzá.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
4 db Tojás
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 csokor Friss koriander
4 ek. Maionéz
1 db Lime
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálban felvered, majd egy evőkanál szójaszószt és egy evőkanál szezámmagolajat adsz hozzá.

    A szójaszósz gazdagítja a tojás ízét, míg a szezámmagolaj egy kis plusz aromát ad.

    2

    A tojáskeveréket egy serpenyőben közepes lángon pirított kenyérrel készíted. Egyenletesen oszlasd el a tojást a serpenyőben, majd süsd meg mindkét oldalát.

    Ha könnyű rántottát szeretnél, ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert a tojás gyorsan megsül.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra.

    A zöldségek legyenek friss és roppanósak, hogy még élénkebbé tegyék a szendvicset.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket majonézzel. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított bagett még gazdagabbá teszi a szendvicset, és megőrzi a textúráját.

    5

    Tedd a tojást a bagettbe, majd halmozd rá a zöldségeket: sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    A szendvics jól működik, ha a zöldségeket egyenletesen osztod el, így minden falatban lesz friss roppanós íz.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, csepegtess egy kevés lime levet is a szendvicsre.

    A koriander frissessége és a lime frissítő hatása igazán különlegessé teszi a bánh mì-t.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a rántottás bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A bánh mì-t frissen, közvetlenül az elkészítés után a legjobb fogyasztani, hogy megőrizzük a textúrákat.