A burgonyákat hámozd meg, majd reszeld le finomra. Ha a reszelés után sok víz jön ki a burgonyából, nyomd ki belőle.
A reszelt burgonya segít, hogy a tészta puhább legyen. Ha túl sok víz távozik, próbálj egy kis keményítőt hozzáadni.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Add hozzá a reszelt burgonyát és keverd jól el.
A liszt és a sütőpor keverésével biztosíthatod, hogy a bannock tésztája könnyű és levegős legyen.
Adjuk hozzá a vajat és dolgozd össze a tésztát, amíg morzsalékos nem lesz. Ezután öntsd hozzá a meleg vizet, és gyúrd simára a tésztát.
A vajat apró darabokban add a tésztához, hogy a tészta könnyebben összegyúrható legyen.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és egy kis vajat vagy olajat tegyél bele. Formázz a tésztából egy kerek, lapos pogácsát, és tedd a serpenyőbe.
Ha a serpenyő túl forró, a tészta gyorsan megéghet kívülről. Ha szükséges, csökkentsd a lángot.
Süsd a tésztát 5-6 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnára nem sül. Ha kész, tedd át egy tányérra, és hagyd egy kicsit hűlni.
A bannock kívül ropogós, belül puha legyen, ezért ne süsd túl hosszú ideig.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Tálalhatod vajjal vagy lekvárral is.
A petrezselyem friss ízt ad, de ha szereted, próbáld meg egy kis fokhagymás vajjal vagy tejföllel tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.