Bannock burgonyával, friss petrezselyemmel tálalva

Bannock burgonyával

A bannock egy tradicionális brit étel, amelyet az őslakosok és különböző népek is készítettek különböző változataiban. A burgonyával készült változata különösen népszerű, mert gazdag ízt ad, miközben könnyen elkészíthető. A bannock egy gyors és egyszerű étel, amely kiválóan alkalmas reggelire, uzsonnára vagy akár egy könnyű vacsorára. A friss petrezselyemmel tálalt változat frissességet ad a tésztának, míg a belső puha, a külső pedig ropogós marad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Burgonya
300 g Liszt
2 tk. Sütőpor
1 tk.
50 g Vaj
150 ml Meleg víz
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg, majd reszeld le finomra. Ha a reszelés után sok víz jön ki a burgonyából, nyomd ki belőle.

    A reszelt burgonya segít, hogy a tészta puhább legyen. Ha túl sok víz távozik, próbálj egy kis keményítőt hozzáadni.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Add hozzá a reszelt burgonyát és keverd jól el.

    A liszt és a sütőpor keverésével biztosíthatod, hogy a bannock tésztája könnyű és levegős legyen.

    3

    Adjuk hozzá a vajat és dolgozd össze a tésztát, amíg morzsalékos nem lesz. Ezután öntsd hozzá a meleg vizet, és gyúrd simára a tésztát.

    A vajat apró darabokban add a tésztához, hogy a tészta könnyebben összegyúrható legyen.

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és egy kis vajat vagy olajat tegyél bele. Formázz a tésztából egy kerek, lapos pogácsát, és tedd a serpenyőbe.

    Ha a serpenyő túl forró, a tészta gyorsan megéghet kívülről. Ha szükséges, csökkentsd a lángot.

    5

    Süsd a tésztát 5-6 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnára nem sül. Ha kész, tedd át egy tányérra, és hagyd egy kicsit hűlni.

    A bannock kívül ropogós, belül puha legyen, ezért ne süsd túl hosszú ideig.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Tálalhatod vajjal vagy lekvárral is.

    A petrezselyem friss ízt ad, de ha szereted, próbáld meg egy kis fokhagymás vajjal vagy tejföllel tálalni.