Bannock csokoládé darabokkal, aranybarna, ropogós tészta, olvadt csokidarabokkal

Bannock csokoládé darabokkal

A bannock Skóciából származik, eredetileg egyszerű, lapos kenyér volt, amit kövön vagy serpenyőben sütöttek. Az idők során számos variációja született – édes és sós formában egyaránt. Ez a változat csokoládédarabokkal dúsítva készült, így különleges reggeli vagy gyors desszert válik belőle. Ahogy a kis korongok sülnek az olajban, ropogós réteget kapnak, belül pedig puha és csokis marad a tészta. A sülő csokoládé illata megtölti a konyhát, és azonnal nosztalgikus, házias hangulatot teremt. A sikeres bannock titka a gyors keverés és a megfelelő sütési hőmérséklet. Ne hagyd túl sokáig az olajban, mert könnyen túlsülhet. Tálalhatod önmagában, egy csésze kávé vagy forró csoki mellé – de akár vaníliaszósszal is kiegészítheted, ha különlegesebbé szeretnéd tenni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Finomliszt
2 tk. Sütőpor
0.5 tk.
2 ek. Kristálycukor
50 g Vaj
150 ml Víz
100 g Étcsokoládé darabok
200 ml Napraforgóolaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Keverd el alaposan, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    A száraz hozzávalók egyenletes elkeverése biztosítja, hogy a tészta jól megemelkedjen.

    2

    Morzsold bele a hideg vajat, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Dolgozd össze kézzel vagy fakanállal, amíg puha, de nem ragacsos tésztát kapsz.

    A vajat reszelheted is, ha keményebb – így könnyebb elkeverni a liszttel.

    3

    Forgasd bele az apróra vágott étcsokoládé darabokat, és gyúrd össze úgy, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    Használj magas kakaótartalmú csokoládét, hogy intenzívebb ízt kapj, és ne olvadjon el teljesen sütés közben.

    4

    Formálj a tésztából kb. 8-10 kis lapos pogácsát vagy korongot. Tedd őket egy lisztezett tálcára.

    Ne nyomd túl vékonyra a tésztát, különben kiszáradhat a sütés során – kb. 1,5-2 cm vastagság ideális.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőfokon, majd süsd a korongokat mindkét oldalon 3-4 percig, míg aranybarna nem lesz.

    Papírtörlőre szedd ki őket, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, és ne legyenek túl zsírosak.