Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Keverd el alaposan, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
A száraz hozzávalók egyenletes elkeverése biztosítja, hogy a tészta jól megemelkedjen.
Morzsold bele a hideg vajat, majd fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Dolgozd össze kézzel vagy fakanállal, amíg puha, de nem ragacsos tésztát kapsz.
A vajat reszelheted is, ha keményebb – így könnyebb elkeverni a liszttel.
Forgasd bele az apróra vágott étcsokoládé darabokat, és gyúrd össze úgy, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
Használj magas kakaótartalmú csokoládét, hogy intenzívebb ízt kapj, és ne olvadjon el teljesen sütés közben.
Formálj a tésztából kb. 8-10 kis lapos pogácsát vagy korongot. Tedd őket egy lisztezett tálcára.
Ne nyomd túl vékonyra a tésztát, különben kiszáradhat a sütés során – kb. 1,5-2 cm vastagság ideális.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőfokon, majd süsd a korongokat mindkét oldalon 3-4 percig, míg aranybarna nem lesz.
Papírtörlőre szedd ki őket, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, és ne legyenek túl zsírosak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.