Egy nagy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, a sütőport és a sót. Használj spatulát vagy fakanalat a száraz hozzávalók eloszlatásához.
A gluténmentes lisztek különbözően viselkednek – ügyelj, hogy jól keverd össze a száraz anyagokat a jobb állag érdekében.
Fokozatosan adj hozzá vizet a keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Dolgozd össze a masszát, amíg lágy, de formázható tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát – amint összeáll, hagyd pihenni pár percig.
Formázz a tésztából körülbelül 1,5 cm vastag lapos korongokat. Kézzel lapítsd le, nem kell tökéletes alak!
Vizezett kézzel könnyebben formázható és kevésbé ragad.
Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Óvatosan helyezd bele a tésztakorongokat, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként.
A megfelelő olajhőmérséklet akkor érhető el, ha egy kis darab tészta azonnal sercegni kezd benne.
Papírtörlőre szedd ki a kész bannockokat, hogy a felesleges olajat leitassa. Tálald melegen önmagában, lekvárral vagy akár sós feltéttel is.
Ne takard le a még forró sültet, különben bepárásodik és elveszti a ropogósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.