Bannock juharsziruppal, édes és friss reggeli kenyér

Bannock juharsziruppal

A bannock egy tradicionális skóciai étel, amelyet már évszázadok óta készítenek a helyiek. Eredetileg egy egyszerű, gyorsan elkészíthető kenyér volt, amelyet a kempingezők és vándorok is előszeretettel készítettek. Az évek során a recept különböző változatai alakultak ki, de a juharszirup hozzáadása egy igazi modern csavar, amely kiemeli az étel édességét. A bannock kiválóan illik a reggelihez, de akár uzsonnára vagy desszertként is tökéletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
2 ek. Sütőpor
0.5 tk.
2 ek. Cukor
50 g Vaj
150 ml Tej
3 ek. Juharszirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot egy nagy tálban keverd össze.

    Ha sima, jól átszitált lisztet használsz, akkor a tészta könnyebb és légiesebb lesz.

    2

    A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a lisztes keverékhez. Kézzel vagy egy villával dolgozd el, amíg a keverék morzsás állagú lesz.

    Ha a vajat túl sokáig hagyod melegedni, akkor túl folyós lesz, így inkább gyorsan olvaszd fel, hogy ne veszítse el az állagát.

    3

    Add hozzá a tejet, és keverd addig, amíg a tészta össze nem áll. Ha túl száraznak tűnik, egy kevés tejjel pótolhatod.

    Ne dolgozd túl a tésztát, hogy a bannock puha és omlós maradjon.

    4

    A tésztát formázd egy kerek formába, majd egy enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül 2-3 cm vastagságúra.

    A bannockot akár kézzel is formázhatod, ha nincs kinyújtódeszkád.

    5

    Melegíts elő egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a tésztát mindkét oldalán aranybarnára, kb. 4-5 percig minden oldalán.

    Ha túl gyorsan barnul a tészta, csökkentsd a hőt, hogy belül is átsüljön.

    6

    Tálalás előtt öntsd meg a kész bannockot juharsziruppal, hogy finom édes ízt kapjon.

    A friss, meleg bannockhoz érdemes egy kis extra juharszirupot is adni az asztalon, hogy mindenki a saját ízlése szerint ízesíthesse.