A lisztet, sütőport, sót és cukrot egy nagy tálban keverd össze.
Ha sima, jól átszitált lisztet használsz, akkor a tészta könnyebb és légiesebb lesz.
A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a lisztes keverékhez. Kézzel vagy egy villával dolgozd el, amíg a keverék morzsás állagú lesz.
Ha a vajat túl sokáig hagyod melegedni, akkor túl folyós lesz, így inkább gyorsan olvaszd fel, hogy ne veszítse el az állagát.
Add hozzá a tejet, és keverd addig, amíg a tészta össze nem áll. Ha túl száraznak tűnik, egy kevés tejjel pótolhatod.
Ne dolgozd túl a tésztát, hogy a bannock puha és omlós maradjon.
A tésztát formázd egy kerek formába, majd egy enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül 2-3 cm vastagságúra.
A bannockot akár kézzel is formázhatod, ha nincs kinyújtódeszkád.
Melegíts elő egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a tésztát mindkét oldalán aranybarnára, kb. 4-5 percig minden oldalán.
Ha túl gyorsan barnul a tészta, csökkentsd a hőt, hogy belül is átsüljön.
Tálalás előtt öntsd meg a kész bannockot juharsziruppal, hogy finom édes ízt kapjon.
A friss, meleg bannockhoz érdemes egy kis extra juharszirupot is adni az asztalon, hogy mindenki a saját ízlése szerint ízesíthesse.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.