Kezdjük a bao tésztával. A tésztát szükség szerint készítsük el vagy vásároljunk kész bao tésztát. Ha frisset készítünk, gyújtsuk össze a hozzávalókat és hagyjuk kelni.
A tészta jól pihenjen, hogy könnyen formázható legyen, és a sütés során szépen megemelkedjen.
A füstölt húst szeleteljük vékony csíkokra, és egy serpenyőben kis lángon melegítsük át, hogy még jobban előjöjjön az íze.
A füstölt hús ne legyen túl száraz, érdemes egy kicsit szaftosabban tartani a serpenyőben.
Az uborkát vékony szeletekre vágjuk, majd a koriandert is apróra tépkedjük.
A koriander frissessége igazán kiemeli a fogás ízét, ne hagyjuk ki belőle!
A bao tésztákat pároljuk le gőzölő edényben 10-12 percig, amíg szépen megpuhulnak és könnyen fel tudjuk tölteni őket.
A tészta megfelelő gőzölése kulcsfontosságú, hogy ne legyen túl kemény, de puha és könnyű maradjon.
Miután elkészültek a tészták, töltsük meg őket a sült füstölt hússal, hoisin szósszal, uborkával és friss korianderrel. Ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
A hoisin szósz édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát adja a tölteléknek, de ha valaki pikánsabbra vágyik, egy kis csiliszósz is adható.
A kész bao-kat tálaljuk egy kevés szójaszósszal és ketchupal.
A szójaszósz és ketchup keveréke különleges ízt ad az ételnek. Az ízeket érdemes próbálgatni, hogy megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.