Bao sült füstölt hússal tálalva, friss korianderrel és hoisin szósszal

Bao sült füstölt hússal

A bao egy hagyományos kínai étel, melyet a kínai kultúrában már évszázadok óta készítenek. A sült füstölt hús és a tészta egyedülálló kombinációja az ételt egyedivé teszi. A bao tészta titka a gőzölés, amely finom, puha és könnyű textúrát biztosít. Ezt a receptet gyorsan elkészítheted, és kiváló választás lehet családi vacsorákra, vagy akár egy baráti összejövetelre. Kínában a bao tradicionálisan street foodként is elérhető, így a modern ízekkel kombinálva egy igazi gasztronómiai élményben lesz részed.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bao tészta
300 g Sült füstölt hús
2 ek. Hoisin szósz
1 db Friss uborka
2 ág Friss koriander
1 ek. Szezámmag
1 ek. Ketchup
1 ek. Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a bao tésztával. A tésztát szükség szerint készítsük el vagy vásároljunk kész bao tésztát. Ha frisset készítünk, gyújtsuk össze a hozzávalókat és hagyjuk kelni.

    A tészta jól pihenjen, hogy könnyen formázható legyen, és a sütés során szépen megemelkedjen.

    2

    A füstölt húst szeleteljük vékony csíkokra, és egy serpenyőben kis lángon melegítsük át, hogy még jobban előjöjjön az íze.

    A füstölt hús ne legyen túl száraz, érdemes egy kicsit szaftosabban tartani a serpenyőben.

    3

    Az uborkát vékony szeletekre vágjuk, majd a koriandert is apróra tépkedjük.

    A koriander frissessége igazán kiemeli a fogás ízét, ne hagyjuk ki belőle!

    4

    A bao tésztákat pároljuk le gőzölő edényben 10-12 percig, amíg szépen megpuhulnak és könnyen fel tudjuk tölteni őket.

    A tészta megfelelő gőzölése kulcsfontosságú, hogy ne legyen túl kemény, de puha és könnyű maradjon.

    5

    Miután elkészültek a tészták, töltsük meg őket a sült füstölt hússal, hoisin szósszal, uborkával és friss korianderrel. Ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.

    A hoisin szósz édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát adja a tölteléknek, de ha valaki pikánsabbra vágyik, egy kis csiliszósz is adható.

    6

    A kész bao-kat tálaljuk egy kevés szójaszósszal és ketchupal.

    A szójaszósz és ketchup keveréke különleges ízt ad az ételnek. Az ízeket érdemes próbálgatni, hogy megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt.