Barackos gofri friss gyümölcsökkel és mézzel

Barackos Gofri

A barackos gofri egy igazán üdítő és gyümölcsös édesség, amely a lédús barack természetes édességével teszi még finomabbá ezt a klasszikus süteményt. A friss vagy konzerv barack használata lehetővé teszi, hogy egész évben élvezhessük ezt a gofrit. A barack finom textúrája és enyhén karamellizált íze tökéletesen kiegészíti a gofri ropogós külsőjét és puha belsejét. Ha szereted a gyümölcsös desszerteket, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
100 g Friss vagy konzerv barack

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A barackot hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és csepegtesd le, ha konzervet használsz.

    A friss barack íze intenzívebb, de a konzerv barackkal gyorsabb a munka.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat verd fel habosra, ezáltal a gofri könnyebb lesz. A vajat hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásokhoz adod, hogy ne süsse meg őket.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek.

    5

    Óvatosan forgasd bele a barackdarabokat, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    A barackot óvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek össze.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj a gofri színére.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés megakadályozza, hogy a gofri bepárásodjon és elveszítse a ropogósságát.

    9

    Tálald frissen friss barackdarabokkal, mézzel vagy egy kevés tejszínhabbal.

    Kínálhatsz mellé vaníliafagylaltot vagy joghurtot is.