Mosd meg az őszibarackokat, hámozd meg, távolítsd el a magjukat, és vágd apró darabokra. Csepegtesd meg citromlével, hogy megőrizze frissességét.
A barackok hámozásához forrázd le őket néhány másodpercre, majd tedd hideg vízbe. A héjuk ezután könnyen lehúzható. A citromlé segít megőrizni a barackok színét és ízét.
Egy tálban keverd össze az őszibarackot a cukorral és a vaníliás cukorral. Hagyd állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha a barack nagyon érett, csökkentsd a cukor mennyiségét. A vaníliás cukor helyett használhatsz vanília kivonatot is.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd nyújtsd vékonyra.
A leveles tésztát hidegen tartsd, amíg nem használod. Ha túlmelegszik, nehéz lesz vele dolgozni. Ne nyújtsd túl vékonyra, mert könnyen elszakadhat.
Szórj zsemlemorzsát a tészta közepére, hogy felszívja a barack levét sütés közben. Egyenletesen oszd el a barackos tölteléket a tészta közepén.
A zsemlemorzsa helyett használhatsz darált kekszet vagy mandulalisztet is. Ne tegyél túl sok tölteléket, mert a rétes szétrepedhet sütés közben.
Hajtsd rá a tészta széleit a töltelékre, majd fordítsd meg úgy, hogy az illesztés alul legyen. Kend meg a tetejét felvert tojással.
A tojás helyett használhatsz tejjel elkevert cukrot is a tetejére, ami szép színt ad a rétesnek. A tészta széleit alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a rétest 25-30 percig, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő függ a sütő típusától. Figyeld a rétest sütés közben, és ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Hagyd hűlni, mielőtt felszeleteled. Porcukorral meghintve és friss barackkal díszítve tálald.
A rétes melegen és hidegen is finom. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd friss barackkal vagy tejszínhabbal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.