Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.
A lassú tűz azért fontos, hogy a tej ne égjen le az edény aljára. Használj jó minőségű vaníliakivonatot a legjobb íz érdekében.
Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg tejes keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.
Ez a temperálás lényege. Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojásokra, azok megfőhetnek. A folyamatos keverés elengedhetetlen.
Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.
Legyél türelmes és ne kapcsold feljebb a lángot, különben a krém összeugrik. A kanálpróba a legjobb módja annak, hogy ellenőrizd, a krém megfelelő sűrűségű-e. Ha a kanálon maradó krém vastag réteget képez, és az ujjaddal húzott vonal nem folyik össze, akkor jó.
Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.
A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat, így a fagylalt simább lesz. A hűtés nagyon fontos, mert a hideg krém jobban verődik fel a fagylaltgépben.
A lehűtött krémet öntsd egy fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.
Mindenképpen kövesd a fagylaltgéped használati útmutatóját a legjobb eredmény érdekében.
Amikor a fagylalt már majdnem kész, keverd hozzá az apróra vágott étcsokoládét. Az autentikus Baskin-Robbins hatás érdekében csorgass bele vékony rétegekben olvasztott csokoládét, amely megdermed és finom csokoládéforgácsokat hoz létre.
A csokoládé minősége nagyban befolyásolja a végeredményt. Használj jó minőségű étcsokoládét. A csokoládéforgácsokhoz temperáld a csokoládét, hogy szép fényes legyen.
Öntsd a fagylaltot egy légmentesen zárható edénybe, és tedd a fagyasztóba legalább 2 órára, hogy megfelelő állagot kapjon.
A légmentesen zárható edény megakadályozza, hogy a fagylalt megfagyjon és jégkristályok képződjenek benne. Ez az idő segít a fagylaltnak a tökéletes állag elérésében. Ha van rá lehetőséged, használj fém edényt, mert az jobban tartja a hideget.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.