Daiquiri Ice jégkåsa tålalva

Baskin-Robbins Daiquiri Ice

A Daiquiri Ice fagylalt a Baskin-Robbins egyik legkĂŒlönlegesebb Ă©s leghƱsĂ­tƑbb ajĂĄnlata, amely mĂĄr az 1960-as Ă©vek Ăłta szerepel a kĂ­nĂĄlatban. Eredetileg a klasszikus daiquiri koktĂ©l alkoholmentes vĂĄltozatakĂ©nt ĂĄlmodtĂĄk meg, hogy gyerekek Ă©s felnƑttek egyarĂĄnt Ă©lvezhessĂ©k a frissĂ­tƑ, citrusos Ă­zvilĂĄgot. A lime Ă©s citrom tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, amit egy csepp rum aroma tesz mĂ©g izgalmasabbĂĄ – anĂ©lkĂŒl, hogy valĂłdi alkoholt tartalmazna. A kĂ©szĂ­tĂ©s titka a cukorszirup pontos arĂĄnyai Ă©s a rendszeres keverĂ©s fagyasztĂĄs közben, Ă­gy kapjuk meg a tökĂ©letes jĂ©gkĂĄsa ĂĄllagot. Ahogy a citrusillat megtölti a konyhĂĄt, azonnal egy forrĂł nyĂĄri nap vĂ­zparti Ă©lmĂ©nyĂ©t idĂ©zi. Ez a jĂ©gkĂĄsa tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs kerti partikra, nyaralĂĄs alatti hƱsĂ­tƑ desszertkĂ©nt vagy akĂĄr dĂ©lutĂĄni felfrissĂŒlĂ©shez. Tipp: ha mĂ©g karakteresebb Ă­zt szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki egy kevĂ©s narancshĂ©j reszelĂ©kĂ©vel kiegĂ©szĂ­tve.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Cukor
⭕ 500 ml Víz
⭕ 100 ml Friss lime-lĂ©
⭕ 50 ml Friss citromlĂ©
⭕ 1 csepp Zöld Ă©telfestĂ©k
⭕ 1 tk. Rum aroma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lĂĄbasban keverd össze a cukrot Ă©s a vizet. Közepes lĂĄngon melegĂ­tsd, amĂ­g a cukor teljesen fel nem oldĂłdik. Ezzel szirupot kĂ©szĂ­tĂŒnk. Ne forrald tĂșl – amikor mĂĄr teljesen ĂĄttetszƑ, leveheted a tƱzrƑl. Tipp: kevergetĂ©s közben ne hasznĂĄlj fĂ©mkanalat, inkĂĄbb fakanalat, hogy elkerĂŒld a kristĂĄlyosodĂĄst.

    A cukorszirup elkészítésekor hasznålhatsz nådcukrot is a mélyebb íz érdekében.

    2

    Hagyd, hogy a cukorszirup szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱre hƱljön. Ez fontos, hogy ne fƑzze meg a citrusleveket a következƑ lĂ©pĂ©sben.

    A szirup hƱtĂ©sĂ©t felgyorsĂ­thatod, ha jĂ©gfĂŒrdƑbe ĂĄllĂ­tod a lĂĄbast.

    3

    Keverd hozzå a lime-levet, a citromlevet, a rum aromåt és az ételfestéket a kihƱlt sziruphoz. Az ételfesték csak esztétikai célokat szolgål, így el is hagyható. Tipp: hasznålj frissen facsart citruslevet az élénkebb ízért.

    A rum aroma mennyiségével szabålyozhatod a jégkrém intenzitåsåt.

    4

    Tedd a keverĂ©ket hƱtƑbe legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄra, hogy teljesen lehƱljön. Ez elƑsegĂ­ti az egyenletes fagyasztĂĄst kĂ©sƑbb.

    A hƱtĂ©s sorĂĄn nĂ©ha keverd meg a keverĂ©ket, hogy elkerĂŒld a szĂ©tvĂĄlĂĄst.

    5

    Töltsd a keverĂ©ket fagylaltgĂ©pbe Ă©s kövesd a kĂ©szĂŒlĂ©k hasznĂĄlati utasĂ­tĂĄsĂĄt. Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd egy lapos fagyasztĂłtĂĄlba, Ă©s ĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt egy villĂĄval vagy botmixerrel, hogy aprĂł jĂ©gkristĂĄlyokat kapj, ne nagy darabokat.

    A kézi keverés sorån figyelj arra, hogy a tål széleinél hamarabb megfagyó részeket is belekeverd a közepébe.

    6

    A jĂ©gkĂĄsa ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez 4-5 Ăłra fagyasztĂĄs szĂŒksĂ©ges, rendszeres keverĂ©ssel. Amikor mĂĄr elĂ©rte a sima, jeges textĂșrĂĄt, tĂĄlalĂĄsra kĂ©sz. Tipp: a tĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd 5 percet ĂĄllni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, Ă­gy könnyebben adagolhatĂł lesz.

    Ha a jĂ©gkrĂ©m tĂșl kemĂ©ny, tedd a hƱtƑbe 15-20 percre, hogy kicsit felengedjen.