Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek meg.
A friss bazsalikomot aprítsd finomra, a fokhagymát zúzd össze.
A bazsalikomot ne vágd túl hamar, mert könnyen elveszíti az aromáját.
Egy tálban keverd össze a ricotta sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a reszelt parmezánt és a zúzott fokhagymát.
A ricotta sajtot érdemes lecsepegtetni, hogy ne legyen túl nedves a töltelék.
Adj hozzá egy kevés olívaolajat, sót és borsot, majd alaposan keverd össze, hogy egységes tölteléket kapj.
Kóstold meg a tölteléket, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tésztát hűtve tartsd a felhasználásig, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag bazsalikomos tölteléket.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.
Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.
A feltekerésnél figyelj, hogy a csúcsot alulra helyezd, így nem fog szétnyílni sütés közben.
A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.
A tojás segít, hogy a croissant-ok szép aranybarnák legyenek. A szezámmag helyett használhatsz más magokat is, például mákot vagy lenmagot.
Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Figyeld a croissant-okat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.
A töltelék forró lehet közvetlenül a sütőből kivéve, ezért érdemes pár percet várni a fogyasztással.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.