Bazsalikomos croissant tálalva

Bazsalikomos croissant

A croissant Franciaország egyik legismertebb péksüteménye, amelyet az évek során számos változatban elkészítettek. A bazsalikomos croissant egy mediterrán ihletésű változat, amelyben a friss bazsalikom aromája tökéletesen harmonizál a ricotta sajt krémességével és a parmezán karakteres ízével. Az olívaolaj gazdagabbá teszi az ízeket, míg a fokhagyma egy kis pikánsságot ad az ételnek. Ez az étel ideális választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy elegáns vendégváró falatként. Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt a croissant-t mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
410 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
10 g Friss bazsalikom
100 g Ricotta sajt
50 g Parmezán sajt
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek meg.

    2

    A friss bazsalikomot aprítsd finomra, a fokhagymát zúzd össze.

    A bazsalikomot ne vágd túl hamar, mert könnyen elveszíti az aromáját.

    3

    Egy tálban keverd össze a ricotta sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a reszelt parmezánt és a zúzott fokhagymát.

    A ricotta sajtot érdemes lecsepegtetni, hogy ne legyen túl nedves a töltelék.

    4

    Adj hozzá egy kevés olívaolajat, sót és borsot, majd alaposan keverd össze, hogy egységes tölteléket kapj.

    Kóstold meg a tölteléket, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést.

    5

    A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tésztát hűtve tartsd a felhasználásig, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    6

    A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag bazsalikomos tölteléket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    7

    Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.

    A feltekerésnél figyelj, hogy a csúcsot alulra helyezd, így nem fog szétnyílni sütés közben.

    8

    A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.

    A tojás segít, hogy a croissant-ok szép aranybarnák legyenek. A szezámmag helyett használhatsz más magokat is, például mákot vagy lenmagot.

    9

    Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Figyeld a croissant-okat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    10

    Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.

    A töltelék forró lehet közvetlenül a sütőből kivéve, ezért érdemes pár percet várni a fogyasztással.