BBQ balzsamecetes-mézes påc keverék egy tålban

BBQ balzsamecetes-mézes påc

A balzsamecet Ă©s mĂ©z kombinĂĄciĂłja egyedĂŒlĂĄllĂłan ötvözi az olasz konyha kifinomultsĂĄgĂĄt a klasszikus barbecue technikĂĄval. A balzsamecet gazdag, savas Ă­ze tökĂ©letesen ellensĂșlyozza a mĂ©z Ă©dessĂ©gĂ©t, miközben a fĂŒstölt paprika Ă©s a fƱszerek karakteres mĂ©lysĂ©get adnak a hĂșsnak. Ezt a pĂĄcot kĂŒlönösen ajĂĄnljĂĄk csirkĂ©hez, sertĂ©shĂșshoz vagy grillezett zöldsĂ©gekhez, mivel az Ă©rlelĂ©si idƑ alatt a hĂșs omlĂłsabbĂĄ Ă©s Ă­zletesebbĂ© vĂĄlik. Az Ă­gy kĂ©szĂ­tett fogĂĄsok kivĂĄlĂłan illenek mediterrĂĄn stĂ­lusĂș köretekhez, pĂ©ldĂĄul grillezett zöldsĂ©gekhez vagy friss rukkolasalĂĄtĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 100 ml Balzsamecet
⭕ 80 g MĂ©z
⭕ 50 ml Olívaolaj
⭕ 10 g Fokhagymapor
⭕ 10 g Hagymapor
⭕ 15 g FĂŒstölt paprika
⭕ 10 g Fekete bors
⭕ 10 g Mustárpor
⭕ 5 g SzĂĄrĂ­tott kakukkfƱ
⭕ 10 g Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretƱ tålban keverd össze a balzsamecetet, a mézet és az olívaolajat. Ezek az alapok adjåk a påc édeskés-savanykås jellegét.

    A balzsamecet minƑsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja a pĂĄc Ă­zĂ©t, Ă©rdemes jĂł minƑsĂ©gƱt vĂĄlasztani.

    2

    Add hozzĂĄ a fokhagymaport, hagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, fekete borsot, mustĂĄrport, kakukkfĂŒvet Ă©s a sĂłt. Keverd alaposan össze, amĂ­g minden fƱszer egyenletesen eloszlik.

    A fƱszerek mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    3

    Ha azonnal hasznĂĄlod, dörzsöld be vele a hĂșst egyenletesen, hogy minden rĂ©szen jĂłl befedje.

    MasszĂ­rozd a pĂĄcot a hĂșsba, hogy jobban beszĂ­vĂłdjanak az Ă­zek.

    4

    Helyezd a bepĂĄcolt hĂșst egy zĂĄrhatĂł zacskĂłba vagy edĂ©nybe, majd hagyd a hƱtƑben Ă©rni legalĂĄbb 8-12 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ă­zek mĂ©lyen beivĂłdjanak.

    A legjobb, ha 24 ĂłrĂĄn ĂĄt pĂĄcolod a hĂșst.

    5

    SĂŒtĂ©s vagy grillezĂ©s elƑtt vedd ki a hĂșst a hƱtƑbƑl, Ă©s hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kletre melegedni kb. 30 percig, hogy egyenletesebben sĂŒljön.

    A hideg hĂșs lassabban sĂŒl, Ă©s a közepe nyers maradhat.

    6

    GrillezĂ©s sorĂĄn locsold meg a hĂșst a maradĂ©k pĂĄclĂ©vel, hogy mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zt kapjon, Ă©s karamellizĂĄlĂłdjon a felĂŒletĂ©n.

    VigyĂĄzz, hogy a mĂ©z miatt a pĂĄc könnyen megĂ©ghet, ezĂ©rt figyelj a hƑfokra.