Egy közepes mĂ©retƱ tĂĄlban keverd össze a balzsamecetet, a mĂ©zet Ă©s az olĂvaolajat. Ezek az alapok adjĂĄk a pĂĄc Ă©deskĂ©s-savanykĂĄs jellegĂ©t.
A balzsamecet minĆsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja a pĂĄc ĂzĂ©t, Ă©rdemes jĂł minĆsĂ©gƱt vĂĄlasztani.
Add hozzĂĄ a fokhagymaport, hagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, fekete borsot, mustĂĄrport, kakukkfĂŒvet Ă©s a sĂłt. Keverd alaposan össze, amĂg minden fƱszer egyenletesen eloszlik.
A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod.
Ha azonnal hasznĂĄlod, dörzsöld be vele a hĂșst egyenletesen, hogy minden rĂ©szen jĂłl befedje.
MasszĂrozd a pĂĄcot a hĂșsba, hogy jobban beszĂvĂłdjanak az Ăzek.
Helyezd a bepĂĄcolt hĂșst egy zĂĄrhatĂł zacskĂłba vagy edĂ©nybe, majd hagyd a hƱtĆben Ă©rni legalĂĄbb 8-12 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ăzek mĂ©lyen beivĂłdjanak.
A legjobb, ha 24 ĂłrĂĄn ĂĄt pĂĄcolod a hĂșst.
SĂŒtĂ©s vagy grillezĂ©s elĆtt vedd ki a hĂșst a hƱtĆbĆl, Ă©s hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kletre melegedni kb. 30 percig, hogy egyenletesebben sĂŒljön.
A hideg hĂșs lassabban sĂŒl, Ă©s a közepe nyers maradhat.
GrillezĂ©s sorĂĄn locsold meg a hĂșst a maradĂ©k pĂĄclĂ©vel, hogy mĂ©g intenzĂvebb Ăzt kapjon, Ă©s karamellizĂĄlĂłdjon a felĂŒletĂ©n.
VigyĂĄzz, hogy a mĂ©z miatt a pĂĄc könnyen megĂ©ghet, ezĂ©rt figyelj a hĆfokra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.