BBQ Chicken Gyoza ropogós aranybarnára sütve BBQ szósszal

BBQ Chicken Gyoza – grillezett csirkés

A gyoza eredetileg Kínából származik, de Japánban kapta meg jellegzetes pirított-párolt textúráját. A BBQ Chicken Gyoza egy modern, fúziós változat, amely a klasszikus gyoza formát ötvözi a grillezett csirke és füstös BBQ szósz ízvilágával. Ahogy a grillezett csirke és a BBQ illata keveredik a serpenyő melegével, az étel szinte életre kel – kívül aranybarna, belül szaftos. A tészta roppanós textúrája és az intenzív, fűszeres töltelék harmóniája páratlan élményt nyújt. A tökéletes BBQ Gyoza titka a megfelelően előkészített csirkében és a jól kiegyensúlyozott szószban rejlik. Használj friss hozzávalókat és ne félj egy kis füstösségtől – ez teszi igazán különlegessé. Remek választás hétvégi összejövetelekhez, vagy ha valami új, mégis ismerős ízvilágra vágysz.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
300 g Grillezett csirkemell
150 g Finomra vágott káposzta
50 g Reszelt sárgarépa
2 db Aprított újhagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. BBQ szósz
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Napraforgóolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd apróra a grillezett csirkemellet, majd aprítsd fel a káposztát és újhagymát. Reszeld le a sárgarépát és a fokhagymát. Tipp: ha a csirkemell túl száraz lenne, keverd el egy kis extra BBQ szósszal.

    A káposztát érdemes besózni és állni hagyni 10 percig, majd kinyomkodni a levét, hogy ne áztassa el a tölteléket.

    2

    Egy keverőtálban dolgozd össze a csirkét, zöldségeket, fokhagymát, BBQ szószt, szójaszószt és a szezámolajat. Alaposan keverd össze, amíg egységes állagot nem kapsz. Tipp: hagyd 10 percet állni, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nincs szezámolajad, használhatsz helyette napraforgóolajat is.

    3

    Tegyél egy gyoza tésztát a kezedbe, tegyél bele egy teáskanálnyi tölteléket. A széleit nedvesítsd meg vízzel, hajtsd félbe, és redőzd meg 3-4 ponton. Tipp: ne tölts túl sokat bele, különben nehezen tudod lezárni.

    A redőzéshez használhatsz egy kis vizet, hogy jobban összetapadjon a tészta.

    4

    Forrósíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a gyozákat, és pirítsd őket 2-3 percig, míg az aljuk aranybarna lesz. Tipp: ne mozgasd sütés közben, hogy szép kérget kapjanak.

    Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, különben a gyozák leragadnak.

    5

    Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, fedd le, és párold 6-7 percig, amíg a tészta megpuhul és a töltelék teljesen átmelegszik. Tipp: ha marad víz, vedd le a fedőt, és forrald el a felesleget.

    Ügyelj arra, hogy a víz ne párologjon el teljesen, különben a gyozák leégnek.

    6

    Miután elpárolgott a víz, süsd tovább 1 percig fedő nélkül, hogy újra ropogós legyen az aljuk. Tipp: egy kevés BBQ szószt csepegtethetsz a serpenyőbe, hogy kissé karamellizálódjon a tészta alján.

    Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg, különben keserű lesz.

    7

    Tálald frissen, BBQ szósszal kínálva. Tipp: készíthetsz mellé enyhén csípős BBQ mártogatót szójaszósszal keverve, hogy kiegyensúlyozza az ízeket.

    A mártogatóba adhatsz egy kis reszelt gyömbért is, hogy még pikánsabb legyen.