A mangót hámozzuk meg, vágjuk kockákra, majd tegyük egy közepes méretű lábasba.
A mangó érettségét úgy ellenőrizheted, hogy enyhén benyomod a héját. Ha puha, akkor jó.
Adjuk hozzá a BBQ szószt, a chili pelyhet, a barnacukrot, az almaecetet, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a hagyma port és a reszelt gyömbért.
A chili pehely mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha kevésbé szereted a csípőset.
Közepes lángon főzzük 7-10 percig, amíg a mangó megpuhul és a szósz besűrűsödik.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja.
Botmixerrel pürésítsük a szószt, hogy sima állagot kapjunk.
Óvatosan pürésítsd, mert a forró szósz fröcsöghet.
Ízesítsük sóval és fekete borssal, ha szükséges, adjunk hozzá még vizet a megfelelő állag eléréséhez.
Kóstold meg a szószt, mielőtt sóznál, mert a BBQ szósz is tartalmazhat sót.
Hagyjuk kissé hűlni, majd tálaljuk sült húsok, grillezett zöldségek vagy sült krumpli mellé.
A szósz hűtőben tárolva 1 hétig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.