BBQ chilis-mangós szósz tálalva

BBQ chilis-mangós szósz

A mangó édes íze tökéletesen kiegyensúlyozza a chili pelyhek csípősségét ebben az izgalmas BBQ szószban. A füstölt paprika és a gyömbér mélyebb, gazdagabb ízt ad a mártásnak, amely kiválóan passzol grillezett húsokhoz vagy akár sült krumpli mellé. Ez a különleges kombináció egy édes és csípős ízvilágot teremt, amely garantáltan feldobja az étkezést.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Mangó (érett, felkockázva)
4 ek. BBQ szósz
1 tk. Chili pehely
2 ek. Barnacukor
2 ek. Almaecet
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Fokhagyma por
1 tk. Hagyma por
1 tk. Gyömbér (reszelt)
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót hámozzuk meg, vágjuk kockákra, majd tegyük egy közepes méretű lábasba.

    A mangó érettségét úgy ellenőrizheted, hogy enyhén benyomod a héját. Ha puha, akkor jó.

    2

    Adjuk hozzá a BBQ szószt, a chili pelyhet, a barnacukrot, az almaecetet, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a hagyma port és a reszelt gyömbért.

    A chili pehely mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha kevésbé szereted a csípőset.

    3

    Közepes lángon főzzük 7-10 percig, amíg a mangó megpuhul és a szósz besűrűsödik.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja.

    4

    Botmixerrel pürésítsük a szószt, hogy sima állagot kapjunk.

    Óvatosan pürésítsd, mert a forró szósz fröcsöghet.

    5

    Ízesítsük sóval és fekete borssal, ha szükséges, adjunk hozzá még vizet a megfelelő állag eléréséhez.

    Kóstold meg a szószt, mielőtt sóznál, mert a BBQ szósz is tartalmazhat sót.

    6

    Hagyjuk kissé hűlni, majd tálaljuk sült húsok, grillezett zöldségek vagy sült krumpli mellé.

    A szósz hűtőben tárolva 1 hétig eláll.