BBQ csípős krumplisaláta tálalva

BBQ csípős krumplisaláta

A BBQ csípős krumplisaláta a klasszikus burgonyasaláta tüzesebb, karakteresebb változata. Az amerikai grillpartikon gyakran tálalják ezt a fűszeres, krémes köretet, amely a BBQ szósz füstös aromájával és a chilipelyhek csípősségével válik igazán különlegessé. A füstölt paprika mélyebb ízvilágot ad neki, míg a mustár enyhén savanykás karakterével remekül ellensúlyozza az édes BBQ szószt. Ha még intenzívebb élményt szeretnél, próbáld meg jalapeno szeletekkel vagy extra chilivel felturbózni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
640 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Burgonya
100 ml BBQ szósz
150 ml Majonéz
1 ek. Mustár
1 db Vöröshagyma
2 szál Újhagyma
1 tk. Chilipehely
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Fokhagymapor
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a burgonyát, és héjában főzd meg enyhén sós vízben 20-25 perc alatt, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonya akkor van kész, ha egy villát könnyedén bele tudsz szúrni.

    2

    Ha a burgonya megfőtt, szűrd le és hagyd kihűlni, majd hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra.

    A burgonyát könnyebben tudod meghámozni, ha hideg vízzel leöblíted.

    3

    Aprítsd fel a vöröshagymát és az újhagymát vékony szeletekre.

    A vöröshagymát aprítás előtt tedd 10 percre hideg vízbe, így kevésbé fog csípni.

    4

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a majonézt, a BBQ szószt, a mustárt, a chilipelyhet, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot.

    Ha nincs otthon füstölt paprika, használhatsz helyette sima pirospaprikát is.

    5

    Add hozzá az aprított hagymákat és a felkockázott burgonyát, majd óvatosan forgasd össze, hogy az ízesített öntet mindenhol bevonja a hozzávalókat.

    Ne keverd túl a salátát, mert a burgonya összetörhet.

    6

    Fedd le és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A legjobb, ha a salátát legalább 2 órát hűtöd, hogy az ízek igazán összeérjenek.

    7

    Tálaláskor szórd meg friss újhagymával és extra chilipelyhekkel a még erőteljesebb csípős ízért!

    A salátát tálalás előtt friss petrezselyemmel vagy korianderrel is megszórhatod.