BBQ csirkés gofri lilahagymával és sajttal

BBQ Csirkés Gofri

A BBQ csirke az egyik legnépszerűbb fűszeres, szaftos húsétel, amelyet világszerte szeretnek. Eredetileg amerikai BBQ pit mesterek alkották meg, és azóta számos variációja létezik. Ebben a receptben a klasszikus BBQ csirkét egy ropogós gofriba helyezzük, amely tökéletes kontrasztot teremt az édeskés-füstös hús és a sós tészta között. A lilahagyma frissessége és a reszelt sajt krémessége még gazdagabbá teszi ezt a különleges fogást. Ha szereted a BBQ ízeket és a kreatív sós gofrikat, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
200 g Csirkemell
3 ek. BBQ szósz
50 g Lilahagyma
100 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kisebb csíkokra, majd egy serpenyőben süsd meg közepes lángon, amíg teljesen átsül.

    A csirkét érdemes előre bepácolni BBQ szósszal, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Öntsd rá a BBQ szószt, és keverd jól össze, majd hagyd pár percig rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.

    Használj jó minőségű BBQ szószt a legjobb ízhatás érdekében.

    3

    A lilahagymát szeleteld vékony karikákra, majd tedd félre.

    A lilahagymát jeges vízbe is áztathatod 10-15 percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    Fontos, hogy a száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, mielőtt a nedves hozzávalókat hozzáadod, hogy a sütőpor egyenletesen oszlasson el.

    5

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók éppen össze nem állnak. A túlkeverés kemény gofrit eredményez.

    6

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek.

    7

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát.

    8

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj a gofri színére.

    9

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd helyezd rá a BBQ csirkét.

    A gofrit érdemes rácsra helyezni hűlni, hogy ropogós maradjon.

    10

    Szórd meg a tetejét reszelt sajttal és friss lilahagymával.

    A sajt olvadását elősegítheted, ha a gofrit rövid időre a sütőbe teszed.

    11

    Tálald azonnal, opcionálisan extra BBQ szósszal vagy friss petrezselyemmel díszítve.

    Azonnal tálald a gofrit, mert így a legropogósabb. A petrezselyem helyett koriander is használható.