A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, füstölt paprikát, fokhagymaport, sót és borsot, majd forgasd bele a csirkeszeleteket. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.
Ha van rá időd, hagyd a csirkét hosszabb ideig pácolódni, akár egy éjszakán át a hűtőben, hogy még intenzívebb ízeket kapj.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkeszeleteket oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillcsíkokat kapnak és teljesen átsülnek.
A csirke akkor van teljesen átsülve, ha a belseje már nem rózsaszín és a húslé tiszta, amikor beleszúrsz egy villával.
A sütés utolsó percében kend meg a csirkemelleket BBQ szósszal, majd hagyd, hogy karamellizálódjon rajta a grillen.
A BBQ szószt csak a sütés vége felé kend rá, mert ha túl korán teszed, megéghet a cukortartalma miatt.
Helyezz egy szelet cheddart minden csirkemell tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
Ha nincs fedőd, tegyél egy hőálló tálat a serpenyő fölé, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a nedves hozzávalóktól.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A lilahagymát vágás előtt áztasd hideg vízbe pár percre, így kevésbé lesz csípős.
Keverd össze a majonézt és a dijoni mustárt egy tálban, majd kend meg vele a pirított zsemlék belső oldalát.
A mustár helyett használhatsz tormakrémet is, ha pikánsabb ízt szeretnél.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a BBQ-s csirkemell, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A salátalevelet érdemes papírtörlővel szárazra törölni, hogy ne áztassa el a zsemlét.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss coleslaw salátával. Tipp: Ha extra BBQ ízt szeretnél, locsold meg a csirkét még egy kevés szósszal tálalás előtt!
A zsemle pirítása extra ropogósságot ad a hamburgernek. A coleslaw salátát érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.