A fĂŒstölt csĂŒlköt alaposan mosd meg hideg vĂzzel, majd ĂĄztasd be legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, hogy a sĂłtartalmĂĄt kissĂ© csökkentsd.
Ha nagyon sĂłs a csĂŒlök, akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt is ĂĄztathatod, többször cserĂ©lve a vizet.
Egy nagy lĂĄbasba helyezd a csĂŒlköt, önts rĂĄ 500 ml sört, majd adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, hogy a folyadĂ©k ellepje. Forrald fel, majd lassĂș tƱzön fĆzd kb. 2 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy a hĂșs megpuhuljon.
A sör nem csak Ăzt ad a csĂŒlöknek, de segĂt a hĂșs puhĂtĂĄsĂĄban is. HasznĂĄlj vilĂĄgos sört a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben. A fĆzĂ©si idĆ fĂŒgg a csĂŒlök mĂ©retĂ©tĆl, ellenĆrizd a puhasĂĄgĂĄt villĂĄval.
Egy kis tĂĄlban keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt Ă©s barna cukrot.
A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be. A fĂŒstölt paprika kĂŒlönösen jĂłl illik a csĂŒlökhöz.
Vedd ki a csĂŒlköt a fĆzĆlĂ©bĆl, Ă©s hagyd kissĂ© kihƱlni. Majd dörzsöld be a fƱszerkeverĂ©kkel Ă©s kend meg olĂvaolajjal.
A kihƱlĂ©s azĂ©rt fontos, hogy ne Ă©gesd meg a kezed, miközben fƱszerezed. Az olĂvaolaj segĂt a fƱszerek tapadĂĄsĂĄban Ă©s a bĆr ropogĂłsabbĂĄ tĂ©telĂ©ben.
MelegĂtsd elĆ a grillt közepes hĆmĂ©rsĂ©kletre (kb. 180°C). Ha faszenes grillt hasznĂĄlsz, kĂ©szĂts indirekt sĂŒtĂ©si zĂłnĂĄt.
Az indirekt sĂŒtĂ©s azĂ©rt fontos, hogy a csĂŒlök ne Ă©gjen meg, hanem egyenletesen sĂŒljön ĂĄt.
Helyezd a csĂŒlköt a grillre, Ă©s sĂŒsd 30 percig, idĆnkĂ©nt forgatva, hogy egyenletesen ĂĄtsĂŒljön.
A forgatĂĄs segĂt abban, hogy a csĂŒlök minden oldala egyformĂĄn sĂŒljön.
Egy kis edĂ©nyben keverd össze az almaecetet Ă©s a Worcestershire szĂłszt, majd kend be vele a hĂșst az utolsĂł 15 percben.
Az almaecet Ă©s a Worcestershire szĂłsz savanykĂĄs Ăzt ad a csĂŒlöknek, ami remekĂŒl kiegĂ©szĂti a fĂŒstös Ă©s Ă©des Ăzeket.
Az utolsĂł 10 percben kend meg a csĂŒlköt BBQ szĂłsszal, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbb, hogy a mĂĄz kissĂ© karamellizĂĄlĂłdjon.
A BBQ szĂłsz a vĂ©gsĆ Ăzkorona. VĂĄlaszd a kedvencedet, Ă©s figyelj, hogy ne Ă©gjen meg.
Vedd le a csĂŒlköt a grillrĆl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 15 percig. Ăgy a hĂșs szaftos marad Ă©s az Ăzek összeĂ©rnek.
A pihentetĂ©s elengedhetetlen ahhoz, hogy a hĂșs szaftos maradjon.
Szeleteld fel a csĂŒlköt, Ă©s tĂĄlald sĂŒlt burgonyĂĄval vagy friss salĂĄtĂĄval.
A csĂŒlök szeletelĂ©sekor ĂŒgyelj, hogy a bĆre ropogĂłs maradjon. KĂnĂĄlj mellĂ© mustĂĄrt vagy tormĂĄt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.