BBQ fĂŒstös chipotle szĂłsz tĂĄlalva

BBQ fĂŒstös chipotle szĂłsz

A chipotle paprika MexikĂł egyik legkedveltebb fƱszere, amely fĂŒstös Ă©s csĂ­pƑs Ă­zĂ©vel kiemelkedƑ karaktert ad az Ă©teleknek. Ebben a BBQ chipotle szĂłszban a fĂŒstös aroma Ă©s az Ă©des-balzsamos jegyek tökĂ©letes harmĂłniĂĄban vannak. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs grillezett hĂșsokhoz, hamburgerekhez vagy akĂĄr sĂŒlt zöldsĂ©gekhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 12 perc
95 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 5 ek. BBQ szósz
⭕ 2 db Chipotle paprika konzervben
⭕ 2 ek. ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 1 ek. Barnacukor
⭕ 1 ek. Balzsamecet
⭕ 1 tk. Fokhagyma por
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 50 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A chipotle paprikåkat aprítsuk fel, hogy könnyen elkeveredjenek a szószban.

    A chipotle paprika nagyon csĂ­pƑs, ezĂ©rt hasznĂĄlj kesztyƱt a felaprĂ­tĂĄsĂĄhoz, Ă©s vigyĂĄzz, hogy ne Ă©rj a szemedhez.

    2

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben melegĂ­tsĂŒk fel a BBQ szĂłszt közepes lĂĄngon.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ BBQ szĂłszt, mert ez nagyban befolyĂĄsolja a vĂ©gsƑ Ă­zt.

    3

    Adjuk hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, a chipotle paprikĂĄt, a barnacukrot, a balzsamecetet, a fokhagymaport Ă©s a fĂŒstölt paprikĂĄt.

    A balzsamecet helyett hasznålhatsz vörösborecetet is, de az íze mås lesz.

    4

    Folyamatos keverĂ©s mellett fƑzzĂŒk 5-7 percig, amĂ­g a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik.

    A folyamatos keverés megakadålyozza, hogy a szósz leégjen az edény aljåra.

    5

    ÍzesĂ­tsĂŒk sĂłval Ă©s fekete borssal, majd adjunk hozzĂĄ vizet, ha szĂŒksĂ©ges a kĂ­vĂĄnt ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    Kóstold meg a szószt, és csak ezutån sózd, borsozd, mert a BBQ szósz is tartalmazhat sót.

    6

    VegyĂŒk le a tƱzrƑl, hagyjuk kissĂ© hƱlni, majd tĂĄlaljuk sĂŒlt hĂșsok, grillezett zöldsĂ©gek vagy hamburgerek mellĂ©.

    A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva több napig elĂĄll. TĂĄlalĂĄs elƑtt Ă©rdemes felmelegĂ­teni.