BBQ grillezett ananĂĄszos chutney tĂĄlalva

BBQ grillezett ananĂĄszos chutney

Az ananĂĄszos chutney az indiai konyhĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s az Ă©des-savanyĂș-fƱszeres Ă­zvilĂĄg tökĂ©letes kombinĂĄciĂłjĂĄt hozza lĂ©tre. A grillezett ananĂĄsz mĂ©lyebb, fĂŒstös Ă­zt kap, ami a BBQ szĂłsszal Ă©s a fƱszerekkel mĂ©g izgalmasabbĂĄ vĂĄlik. Ez a chutney kivĂĄlĂł kiegĂ©szĂ­tƑje grillezett hĂșsoknak, sajtoknak vagy akĂĄr pirĂ­tĂłsnak is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Friss ananász
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. GyömbĂ©r
⭕ 3 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Almaecet
⭕ 3 ek. BBQ szósz
⭕ 0.5 tk. Chili pehely
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananĂĄszt hĂĄmozzuk meg, vĂĄgjuk vastagabb szeletekre, hogy könnyen grillezhetƑ legyen.

    Érdemesebb a vastagabb szeleteket vĂĄlasztani, mert azok kevĂ©sbĂ© esnek szĂ©t a grillen.

    2

    MelegĂ­tsĂŒk elƑ a grillt közepes hƑmĂ©rsĂ©kletre, Ă©s kenjĂŒk meg az ananĂĄszszeleteket egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal.

    Az olĂ­vaolaj segĂ­t megakadĂĄlyozni, hogy az ananĂĄsz leragadjon a grillrĂĄcsra.

    3

    HelyezzĂŒk az ananĂĄszt a grillrĂĄcsra, Ă©s sĂŒssĂŒk oldalankĂ©nt 3-4 percig, amĂ­g enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik Ă©s grillcsĂ­kokat kap.

    FigyeljĂŒnk oda, hogy ne Ă©gjen meg az ananĂĄsz. A karamellizĂĄlĂłdĂĄs sorĂĄn keletkezƑ cukor könnyen odaĂ©ghet.

    4

    VegyĂŒk le a grillrƑl az ananĂĄszt, Ă©s aprĂ­tsuk fel kisebb kockĂĄkra.

    Hagyjuk kicsit hƱlni az ananĂĄszt, mielƑtt felaprĂ­tjuk, hogy ne Ă©gessĂŒk meg a kezĂŒnket.

    5

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsĂŒnk olĂ­vaolajat, Ă©s dinszteljĂŒk meg az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, majd adjuk hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt.

    A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt alacsony lĂĄngon dinszteljĂŒk, hogy ne Ă©gjenek meg, Ă©s ne legyenek keserƱek.

    6

    Adjuk hozzĂĄ a barna cukrot, az almaecetet, a BBQ szĂłszt, a chili pelyhet, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a sĂłt Ă©s a borsot. KeverjĂŒk jĂłl össze.

    A chili pehely mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­thatjuk, attĂłl fĂŒggƑen, hogy mennyire szeretjĂŒk csĂ­pƑsen.

    7

    VĂ©gĂŒl keverjĂŒk bele a grillezett ananĂĄszt, Ă©s fƑzzĂŒk alacsony lĂĄngon tovĂĄbbi 10 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    IdƑnkĂ©nt keverjĂŒk meg, hogy ne ragadjon le az aljĂĄra.

    8

    VegyĂŒk le a tƱzrƑl, Ă©s hagyjuk kissĂ© hƱlni. Melegen vagy hidegen tĂĄlaljuk grillezett hĂșsok, sajtok vagy pirĂ­tĂłs mellĂ©.

    A chutney-t hƱtƑben tĂĄrolva nĂ©hĂĄny napig elĂĄll.