Mosd meg az őszibarackokat, vágd félbe, távolítsd el a magjukat, majd szeleteld őket kb. 1 cm vastagra.
A barackok legyenek érettek, de ne túl puhák, hogy ne essenek szét a grillezés során.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót.
A sütőport szitáld át a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban habosítsd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a vanília kivonatot, a tejet és az olvasztott vajat.
A tojásokat legalább 5 percig habosítsd, hogy a tészta könnyű legyen.
Lassan keverd hozzá a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.
Melegítsd fel a grillt közepes hőfokon, és olajozz meg egy grilllapot vagy egy öntöttvas serpenyőt.
A grilllapot alaposan olajozd meg, hogy a sütemény ne ragadjon le.
Önts egy kisebb adag tésztát a grilllapra, majd helyezz néhány szelet barackot a tetejére.
Ne tegyél túl sok barackot a tésztára, mert akkor nem sül meg rendesen.
Süsd kb. 3-4 percig, majd óvatosan fordítsd meg, és süsd további 2 percig, amíg aranybarna és átsült lesz.
A sütemény akkor van készen, ha a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
Tálalás előtt locsold meg mézzel vagy szórd meg porcukorral az extra édességért.
Vanília fagylalttal is nagyon finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.