Hámozd meg az ananászt, távolítsd el a középső kemény részt, majd vágd vastagabb szeletekre.
A vastagabb szeletek jobban bírják a grillezést, nem esnek szét. A kemény középső részt mindenképp távolítsd el, mert az nem finom.
Egy kis tálban keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a chili pelyhet, a fahéjat, a lime levét, az olívaolajat és a sót.
A chili pehely mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.
Egy ecset segítségével kend meg az ananászszeletek mindkét oldalát a fűszeres keverékkel.
Ügyelj rá, hogy mindenhol egyenletesen kend be a szeleteket, hogy mindenhol egyformán karamellizálódjanak.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vagy használj grillserpenyőt.
A közepes hőfok ideális az ananász grillezéséhez, így nem ég meg, hanem szépen karamellizálódik.
Helyezd az ananászszeleteket a grillre, és süsd oldalanként 2-3 percig, amíg enyhén karamellizálódnak és grillcsíkok jelennek meg rajtuk.
Figyeld az ananászt, és ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Amikor az ananász elkészült, vedd le a grillről, és hagyd egy kicsit hűlni.
A hűtés segít, hogy ne égesd meg a szádat tálaláskor.
Tálalás előtt szórd meg friss aprított mentával, és kínáld melegen vagy langyosan.
A menta frissességet ad az ananásznak, és remekül kiegészíti az édes és csípős ízeket. Vaníliafagylalttal is nagyon finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.