A szójacsíkokat áztasd forró vízbe 10-15 percre, hogy megpuhuljanak. Nyomkodd ki belőlük a felesleges vizet.
A szójacsíkokat ne áztasd túl sokáig, mert széteshetnek.
Egy keverőtálban keverd össze a szójaszószt, az aprított fokhagymát, az olívaolajat, a füstölt paprikát és a cayenne borsot. Ebben a páclében forgasd meg a szójacsíkokat, majd hagyd pihenni 20 percig.
Minél tovább pácolod a szójacsíkokat, annál intenzívebb lesz az ízük.
Forrósítsd fel a grillt közepes hőfokon. A szójacsíkokat egyenletesen helyezd el a grillrácson, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A szójacsíkok könnyen leragadhatnak a grillrácsra. Olajozd be a rácsot, vagy használj grilltálcát.
Közben melegítsd fel a csípős BBQ szószt a mézzel egy kis lábosban, hogy az ízek összeérjenek.
A méz karamellizálódik a szószban, ami még finomabbá teszi.
A grillezett szójacsíkokat kend meg a forró BBQ szósszal, és szórd meg szezámmaggal a tálalás előtt.
A szezámmag ropogós textúrát és ízt ad a szójacsíkoknak.
Azonnal tálald forrón, friss zöldségekkel vagy grillezett köretekkel.
A szójacsíkokat tálalhatod hamburgerben, pitában vagy tortillában is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.