BBQ grillezett csípős káposztasaláta tálalva

BBQ grillezett csípős káposztasaláta

A BBQ grillezett csípős káposztasaláta egy izgalmas és füstös csavar a klasszikus coleslaw salátán. Az amerikai grillkultúrában gyakran használják a káposztát köretként, de a grillezés során kapott enyhén pirult, karamellizált íz még különlegesebbé teszi ezt a változatot. A BBQ szósz édessége és a chili csípőssége tökéletes egyensúlyt teremt, amely különösen jól passzol grillezett húsok vagy szendvicsek mellé. Ha még több izgalmat szeretnél, próbáld meg egy kevés pirított maggal vagy extra jalapeno szeletekkel felturbózni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér káposzta
1 db Lilahagyma
1 db Sárgarépa
100 ml BBQ szósz
1 db Erős paprika (chili vagy jalapeno)
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Almaecet
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Fokhagymapor
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a káposztát, a lilahagymát, a sárgarépát és az erős paprikát, majd szeleteld vékony csíkokra.

    A káposztát érdemes nagyon vékonyra szeletelni, hogy könnyebben grillezhető legyen és jobban átjárják az ízek. Használhatsz káposztagyalut is.

    2

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokon, vagy használj grillserpenyőt.

    A közepes hőfok azért fontos, hogy a káposzta ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, az almaecetet, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be az arányokat. Ha nem szereted a füstölt paprikát, elhagyhatod, vagy helyettesítheted édes paprikával.

    4

    Forgasd bele a káposztacsíkokat és a lilahagymát a fűszeres keverékbe, hogy jól bevonja őket.

    Győződj meg róla, hogy a káposzta és a hagyma mindenhol be van vonva a szósszal, különben nem lesz egyenletes az ízük.

    5

    Helyezd a káposztát és a hagymát a grillrácsra, és grillezd 8-10 percig, amíg enyhén megpirul és karamellizálódik.

    Időnként forgasd meg a káposztát, hogy egyenletesen süljön. Vigyázz, hogy ne égjen meg!

    6

    Reszeld le a sárgarépát, és vágd vékonyra az erős paprikát.

    A sárgarépát érdemes közvetlenül a grillezés után reszelni, hogy friss és ropogós maradjon.

    7

    Egy tálban keverd össze a grillezett káposztát, a hagymát, a reszelt sárgarépát és az erős paprikát.

    A káposztasalátát tálalás előtt legalább 30 perccel készítsd el, hogy az ízek összeérjenek.

    8

    Locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal, és tálalás előtt hagyd állni 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ha nem szereted a túl édes ízeket, csökkentsd a BBQ szósz mennyiségét.