BBQ grillezett édesburgonya tálalva

BBQ grillezett édesburgonya

A grillezett édesburgonya az egyik legkedveltebb alternatív köret, amely édes és füstös ízeivel tökéletesen kiegészíti a BBQ ízvilágát. A méz és a fokhagyma finom egyensúlya fokozza az édesburgonya természetes édességét, míg a grillen való sütés ropogós külsőt és puha belsőt eredményez. A BBQ szósz pedig egy extra réteget ad az ízélményhez, amely kissé karamellizálódva még gazdagabbá válik. Ez a recept nemcsak vegetáriánusok számára ideális, hanem mindenkinek, aki egy könnyű, mégis tápláló grillköretet keres. Tökéletes nyári grillpartikhoz vagy egy egészséges vacsorához!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Édesburgonya
3 ek. Olívaolaj
4 ek. BBQ szósz
2 ek. Méz
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss rozmaring
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyákat alaposan mosd meg, majd hámozd meg és vágd fél centiméter vastag szeletekre vagy hasábokra.

    A szeletek vastagsága legyen egyenletes, hogy egyenletesen süljenek meg. Ha hasábokat készítesz, figyelj, hogy nagyjából azonos méretűek legyenek.

    2

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a mézet, a sót és a borsot. Ez lesz a pácoló keverék.

    A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is, ha vegán alternatívát keresel.

    3

    Az édesburgonya szeleteket vagy hasábokat tedd egy nagy tálba, és ecset segítségével kend meg őket a páccal. Hagyd állni 10 percig.

    A pácolás során időnként forgasd meg a burgonyát, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a pác.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra. Ha rácsos grillt használsz, kend be vékonyan olajjal, hogy az édesburgonya ne ragadjon le.

    A grillrács beolajozásához használhatsz egy olajba mártott papírtörlőt vagy egy grillkefét.

    5

    Helyezd az édesburgonyát a grillre, és süsd oldalanként 5-6 percig, amíg szép grillcsíkokat kap és kissé megpuhul.

    Ne hagyd magára a burgonyát a grillen, mert könnyen megéghet. Rendszeresen ellenőrizd és forgasd meg.

    6

    A grillezés utolsó percében kend meg az édesburgonyát BBQ szósszal egy ecset segítségével, majd süsd még 1 percig, hogy a szósz kissé karamellizálódjon.

    Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg! Csak a legvégén kend rá, és figyelj rá.

    7

    Vedd le az édesburgonyát a grillről, és tálalás előtt szórd meg friss rozmaringgal. Melegen tálald, akár köretként, akár önálló fogásként.

    A rozmaring helyett használhatsz kakukkfüvet is, vagy akár egy kevés chili pelyhet a pikánsabb ízért.