BBQ grillezett fekete kagyló tálalva

BBQ grillezett fekete kagyló

A BBQ grillezett fekete kagyló egy igazi különlegesség, amely a tenger friss ízét és a grillezés füstös aromáját ötvözi. A kagylók húsának lágy textúrája és a fokhagyma, citrom és petrezselyem friss ízei igazán finom kombinációt alkotnak. A recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ideális választás egy nyári grillezéshez vagy tenger gyümölcseire vágyó étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Fekete kagyló
30 ml Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
2 ág Friss petrezselyem
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a fekete kagylók előkészítésével: alaposan tisztítsuk meg őket, távolítsuk el a szennyeződéseket, majd öblítsük le hideg víz alatt. Sózzuk és borsozzuk meg.

    A kagylókat dörzsöld át egy kefével, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. A nyitott kagylókat dobd ki, mert azok már nem frissek.

    2

    Készítsük el a marinádot: öntsük az olívaolajat egy tálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, felkarikázott citromot és az apróra vágott petrezselymet.

    A marinádba tehetsz egy kevés chili paprikát is, ha szereted a csípőset. A petrezselyem helyett koriandert is használhatsz.

    3

    Helyezzük a kagylókat a marinádba, és hagyjuk pihenni legalább 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A kagylókat hűtőben tárold a pácolás ideje alatt. Ne hagyd túl sokáig pácolódni.

    4

    Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180-200°C). Ha faszenes grillt használunk, győződjünk meg róla, hogy a parázs egyenletesen eloszlik.

    A grillrácsot tisztítsd meg és kend meg olajjal, hogy a kagylók ne ragadjanak le. Használhatsz grillező alufóliát is.

    5

    Tegyük a kagylókat a grillre, és süssük őket 3-4 percig, amíg a héjuk szétnyílik és szép grillnyomokat kapnak. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor a kagyló hús kemény lesz.

    A kagylókat figyelmesen grillezd, és azokat, amelyek nem nyílnak ki, dobd ki. A kinyílt kagylókat azonnal vedd le a grillről.

    6

    Tálaljuk a grillezett fekete kagylókat friss citrommal és egy adag friss salátával. Tálalás előtt még ízesíthetjük egy kis extra sóval vagy borssal.

    A kagylókat tálalhatod pirítóssal vagy fokhagymás kenyérrel is. Egy pohár fehérbor remekül illik hozzá.