BBQ grillezett füstös paradicsomleves tálalva

BBQ grillezett füstös paradicsomleves

A BBQ grillezett füstös paradicsomleves egy különleges, krémes leves, amely tökéletes választás azok számára, akik szeretik a mély, füstös ízeket. A paradicsom grillezése során természetes édessége felerősödik, és egy kellemesen karamellizált ízt kap. Az amerikai barbecue kultúrában gyakran kombinálnak füstös elemeket klasszikus ételekkel, és ez a leves tökéletes példája ennek az ízvilágnak. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld meg egy kevés chilivel vagy egy kis tejszínnel lágyítani!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Paradicsom
100 ml BBQ szósz
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
500 ml Zöldségleves alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
2 ek. Friss bazsalikom
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a paradicsomokat, majd vágd félbe őket.

    A leveshez válassz érett, lédús paradicsomokat a legjobb íz érdekében.

    2

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, és helyezd a paradicsomokat vágott felükkel lefelé a rácsra.

    A grillrácsot érdemes olajjal bekenni, hogy a paradicsom ne ragadjon le.

    3

    Grillezd a paradicsomokat 5-6 percig, amíg kissé megpirulnak és füstös ízt kapnak.

    Figyelj oda, hogy a paradicsomok ne égjenek meg, mert akkor a leves keserű lesz.

    4

    Közben aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

    A vöröshagymát apró kockákra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre vágd.

    5

    Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes lángon 3-4 percig.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak a levesnek.

    6

    Add hozzá a grillezett paradicsomokat, majd keverd bele a BBQ szószt, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    A BBQ szósz adja a füstös ízt a levesnek, de ha nem szereted, elhagyhatod vagy helyettesítheted más fűszerekkel.

    7

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet, majd főzd alacsony hőfokon 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használhatsz házi készítésű vagy bolti zöldségleves alaplevet is.

    8

    Turmixold simára a levest, majd szűrd át egy finom szitán, hogy selymes állagot kapj.

    A turmixolás előtt hagyd egy kicsit hűlni a levest, hogy ne fröccsenjen szét.

    9

    Tálalás előtt szórd meg friss aprított bazsalikommal, és fogyaszd melegen.

    A bazsalikom frissességet és aromát ad a levesnek. Tehetsz rá tejszínt vagy pirított kenyérkockákat is.